Επιχείρηση κατευνασμού από το υπ. Εργασίας με το μισό ημερομίσθιο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

Με μια αλλαγή στο παρά πέντε επιχειρεί ο Κωστής Χατζηδάκης να κατευνάσει την οργή που ξέσπασε από την τροπολογία που προβλέπει μείωση μισθού σε γονείς που παίρνουν άδεια ειδικού σκοπού.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας αλλάζει ελαφρώς τη διάταξη και επιστρέφει το 50% του ημερομισθίου και για την τέταρτη ημέρα της ειδικής άδειας, την οποία κάνει χρήση ο γονέας σε περίπτωση που το παιδί του νοσήσει με κορονοϊό.

Πηγές του υπουργείο διευκρίνισαν χαρακτηριστικά αργά το βράδυ της Πέμπτης τα εξής:

Πρώτον, διευκρινίζεται ότι οι γονείς εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της άδειας νόσησης των τέκνων τους από κορονοϊό, λαμβάνουν για τις τρεις πρώτες ημέρες το 50% των αποδοχών τους, το οποίο καταβάλλεται από τον εργοδότη και για την τέταρτη ημέρα λαμβάνουν το 100% των αποδοχών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεύτερον, στην περίπτωση νόσησης των ίδιων των εργαζομένων, δεν προβλέπεται πλέον υποχρέωση του εργοδότη να δηλώνει στο πληροφοριακό σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” τους εργαζόμενους που κάνουν χρήση της άδειας, λόγω νόσησης από κορονοϊό, καθώς πρόκειται για αναρρωτική άδεια.

Τρίτον, καθορίζεται ότι, μετά την έναρξη ισχύος της ρύθμισης για τις άδειες των εργαζομένων που νοσούν από κορονοϊό, το άρθρο 15 του ν. 4722 εξακολουθεί να εφαρμόζεται μόνο για όσους εργαζόμενους τίθενται υποχρεωτικά σε απομόνωση, λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τον αριθμό των ημερών που ορίζουν αυτά. Για την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 15 του ν. 4722/2022, ο εργαζόμενος υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση, στην οποία τεκμηριώνει ότι ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και η αναπλήρωση του χρόνου εργασίας αφορά στο σύνολο των ωρών που αντιστοιχούν στις εργάσιμες ημέρες της παραμονής σε απομόνωση.

((efsyn))

Δημοφιλή!!  Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας: Τηλεδιασκέψεις για την ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών από την ΠΦΠΟ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω