ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ: Αναδιανομή αδιάθετων βιβλίων

books kids Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση

Το πρόγραμμα ισχύει από 5-7-2021 έως 30-5-2022 και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας για 130.000 δικαιούχους, οι οποίοι επιλέγουν καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος δωρεάν βιβλία (μορφωτικού, ψυχαγωγικού περιεχομένου, φροντιστηριακά, σχολικά ή ξενόγλωσσα βοηθήματα κ.λπ.) από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία ή εκδοτικούς οίκους.

Ο ΛΑΕ / ΟΠΕΚΑ στα πλαίσια ενίσχυσης της προνοιακής πολιτικής προς την αγροτική οικογένεια, επιδοτεί κάθε τέκνο δικαιούχο του ΛΑΕ με το ποσό των 30 ευρώ.

Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, οι κληρωθέντες δεν παραλαμβάνουν δελτία αλλά απευθύνονται στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.

Α. Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων έτους 2021, οργανώνει το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων που θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με το  οποίο εκατόν τριάντα χιλιάδες (130.000) δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν δωρεάν βιβλία από τα    συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία – εκδοτικούς οίκους όλης της χώρας.

Όσοι ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων – εκδοτικών οίκων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να συμπεριληφθούν στον ηλεκτρονικό κατάλογο των συμβεβλημένων με τον ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλείων – εκδοτικών οίκων, μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους του προγράμματος (Προϋποθέσεις – Διαδικασίες Ένταξης – Υποχρεώσεις κ.λπ.) από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.opeka.gr/agrotiki-estia.

Β. Η Αίτηση/Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/.

Εφαρμογές Αιτήσεων για επιχειρηματίες – παρόχους ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2021

Εφαρμογή υποβολής αίτησης  βιβλιοπωλείων (για ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων)

Η υποβολή των αιτήσεων θα λάβει χώρα αποκλειστικά από 17/05/2021 έως και 06/06/2021.

Η διαδικασία υποβολής είναι η ακόλουθη:

Β1. Για τα βιβλιοπωλεία – εκδοτικούς οίκους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων έτους 2020:

Η Αίτηση/Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά και θα είναι προσυμπληρωμένη με βάση τα στοιχεία της αντίστοιχης Αίτησης/Υπεύθυνης Δήλωσης Συμμετοχής που υποβλήθηκε το έτος 2020.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι βιβλιοπώλες – εκδοτικοί οίκοι που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα ΛΑΕ έτους 2020, από τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής, εφέτος, θα υποβάλλουν μόνο εκείνα, που έχουν τροποποιηθεί ή η ισχύς τους έχει λήξει και έχουν αντικατασταθεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τροποποίηση ή μεταβολή, απαιτείται μόνο η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης 2021-2022.

Β2. Για τα βιβλιοπωλεία – εκδοτικούς οίκους που δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2020:

Η Αίτηση/Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής θα υποβάλλεται επίσης ηλεκτρονικά στην ίδια ως άνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

Στη συνέχεια η αίτηση θα εκτυπώνεται και θα αποστέλλεται σε έντυπη μορφή, νομίμως υπογεγραμμένη, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ταχυδρομικά, στην κατωτέρω διεύθυνση:

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΟΠΕΚΑ), ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, Πατησίων 30, 101 70 ΑΘΗΝΑ

Η Διοικητής

 

Ξένια Π. Παπασταύρου

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo