automation g7061af438 1280

Προϋποθέσεις Ένταξης στους Κλάδους Εκπαιδευτικών Πτυχιούχων Ιδρυμάτων της Αλλοδαπής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Για την ένταξη στους κλάδους εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για πτυχιούχους ιδρυμάτων της αλλοδαπής, απαιτείται ένα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Απολυτήριο ελληνικού εξατάξιου γυμνασίου ή λυκείου ή ισότιμου ελληνικού σχολείου: Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος πρέπει να έχει αποφοιτήσει από ένα ελληνικό σχολείο είτε στην Ελλάδα είτε από ένα ισότιμο ελληνικό σχολείο στο εξωτερικό.
  2. Πτυχίο της ημεδαπής: Εάν ο υποψήφιος κατέχει πτυχίο από ένα ελληνικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αυτό το πτυχίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ένταξη στους εκπαιδευτικούς κλάδους.
  3. Μεταπτυχιακός τίτλος της ημεδαπής: Όπως και το πτυχίο, ένας μεταπτυχιακός τίτλος από ελληνικό ίδρυμα αναγνωρίζεται ως προσόν για την ένταξη στους εκπαιδευτικούς κλάδους.
  4. Πτυχίο πανεπιστημίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από πρόγραμμα σπουδών στην ελληνική γλώσσα: Εάν το πτυχίο είναι από πανεπιστήμιο της Κύπρου και το πρόγραμμα σπουδών ήταν στην ελληνική γλώσσα, αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί.
  5. Μεταπτυχιακός τίτλος πανεπιστημίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από πρόγραμμα σπουδών στην ελληνική γλώσσα: Το ίδιο ισχύει και για μεταπτυχιακό τίτλο από κυπριακό πανεπιστήμιο, υπό την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα σπουδών ήταν στην ελληνική γλώσσα.
  6. Πιστοποιητικό ελληνομάθειας: Το πιστοποιητικό ελληνομάθειας (επίπεδο Γ2) χορηγείται από το Κέντρο της Ελληνικής Γλώσσας και αποδεικνύει την επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας.
Δημοφιλή!!  Απάντηση σε Έγγραφο/Καταγγελία της Π.Ο.Σ.Υ.Π. - «Ανάρμοστη και αλαζονική συμπεριφορά του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ανατολικής Αττικής». 

Οι παραπάνω προϋποθέσεις καθορίζονται από το Νόμο 5094/2024, άρθρο 159.

Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Μάριος Μαγιολαδίτης

Ο Μάριος Μαγιολαδίτης είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακά διπλώματα στα Θεμέλια της Πληροφορικής (Παν. Κρήτης) και την Ειδική Αγωγή (Παν. Λευκωσίας - Παν. Πατρών) είναι διαχειριστής της σελίδας(Εκπαιδευτικοί Βθμιας (ΓΕΝΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗΣ Εκπαίδευσης) και πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Κύλιση προς τα επάνω