cry scaled

Αδιανόητη Εκμετάλλευση Εργαζομένων: Εργοδότρια στην Πάρο Ζήτησε από Μητέρα να Δουλέψει και η Ανήλικη Κόρη της

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μονογονεϊκή Μητέρα στην Πάρο: «Ζητάνε από την Κόρη μου να Δουλέψει για να Καλύψει το Κατάλυμα»

Μία μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, εργαζόμενη σε επιχείρηση εστίασης στην Πάρο, καταγγέλλει ότι η εργοδότριά της, τής πρότεινε να δουλέψει και η ανήλικη κόρη της για την καλοκαιρινή σεζόν, προκειμένου να καλύπτεται το αντίτιμο στο κατάλυμα που τους προσφέρει!
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Κ. Χαϊνά στο enikos, η μητέρα συμφώνησε να εργαστεί στην επιχείρηση εστίασης στην Πάρο, ενημερώνοντας την εργοδότριά της πως θα πάρει μαζί της στο νησί και την 14χρονη κόρη της. Η εργοδότρια αρχικά συμφώνησε να μείνει και το παιδί στο κατάλυμα.
Ωστόσο, έναν μήνα αργότερα, της είπε πως θεωρούσε πως το παιδί θα μείνει για λίγο, αλλά εφόσον θα καθίσει περισσότερο, της πρότεινε να δουλέψει η 14χρονη σε μία αλυσίδα καθαριστηρίων που διαθέτει, για να “ισοφαριστεί” ότι μένει στο ίδιο δωμάτιο.

Αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Επισιτισμό και Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου, επισημαίνει την αύξηση της ανήλικης εργασίας στις επιχειρήσεις εστίασης φέτος. Η απουσία εργατικών σωματείων σε τουριστικούς προορισμούς, όπως η Πάρος, επιτρέπει στους εργοδότες να εκμεταλλεύονται ανενόχλητοι τους εργαζόμενους. Παρά τις προσπάθειες για την ίδρυση σωματείων, συχνά αποκαλύπτονται τα ονόματα των εργαζομένων που τα προωθούν, οδηγώντας σε εκδικητικές απολύσεις από τους εργοδότες.

Δημοφιλή!!  Απόλυση εκπαιδευτικού μετά από οικογενειακή τραγωδία προκαλεί οργή - Επίδειξη αναισθησίας από τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Η κατάσταση αυτή αντικατοπτρίζει τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν πολλοί εργαζόμενοι, ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω