θαυμαστικά

Απόλυση εκπαιδευτικού μετά από οικογενειακή τραγωδία προκαλεί οργή – Επίδειξη αναισθησίας από τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) καταγγέλλει την απόλυση μίας νεαρής εκπαιδευτικού από τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, λίγες μόλις εβδομάδες μετά από ένα τραγικό οικογενειακό γεγονός. Η εκπαιδευτικός, σύμφωνα με μαρτυρίες, εκτελούσε άψογα τα καθήκοντά της, χωρίς κανένα παράπονο. Η απόλυσή της θεωρείται άδικη και κυνική, καθώς έρχεται σε μία περίοδο θλίψης για την εκπαιδευτικό και την οικογένειά της.

Η ΟΙΕΛΕ καλεί το Υπουργείο Παιδείας, την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση των εργοδοτικών αυθαιρεσιών στην ιδιωτική εκπαίδευση και να διασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Επίδειξη αναισθησίας από τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη: Απολύθηκε νεαρή συνάδελφος λίγες μόλις εβδομάδες μετά από ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία!

Ελάχιστες μόλις ώρες μετά από την δημοσίευση της μελέτης του Κλαδικού Ινστιτούτου της ΟΙΕΛΕ για τις απολύσεις, ήρθε η πικρή δικαίωσή μας για την άσχημη κατάσταση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Σε έναν ευαίσθητο χώρο Παιδείας όπου – ας μην το ξεχνούμε – παρέχεται δημόσιο αγαθό, ορισμένοι εκ των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμο προϊόν και τους πετάνε στο δρόμο χωρίς καμιά διαδικασία, χωρίς κανένα σοβαρό λόγο, χωρίς κάποια προειδοποίηση.

Δημοφιλή!!  Κρίση Στέγασης Εκπαιδευτικών στα Χανιά: Απαγορευτικό Κόστος Διαβίωσης

Η φρικτή περίπτωση που μας κατήγγειλε εγγράφως το παράρτημα του ΣΙΕΛ (του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών σε Αθήνα-Πειραιά) στα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, δεν είναι απλώς ένα παράδειγμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, αλλά αποτελεί μνημείο απανθρωπιάς και κυνισμού. Νεαρή εκπαιδευτικός που, από τις μαρτυρίες συναδέλφων, ασκούσε εξαιρετικά και χωρίς κανένα παράπονο τα καθήκοντά της, ειδοποιήθηκε ότι απολύεται ελάχιστες μόλις εβδομάδες μετά από ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία. Μια τραγωδία που αντιμετώπισε με θάρρος και αξιοπρέπεια, χωρίς να επιβαρύνει το σχολείο της και ανταποκρινόμενη πλήρως στο εκπαιδευτικό της έργο. Η “επιβράβευσή” της και η “στήριξη” του σχολείου ήταν να κληθεί στο λογιστήριο για τα περαιτέρω… Αξίζει να σημειωθεί πως στα δύο χρόνια που εργάστηκε στο σχολείο, κανείς δεν της άσκησε παρατήρηση για τη δουλειά της. Κανένα διευθυντικό στέλεχος δεν την κάλεσε για κάποια υπόδειξη, κανένας συνάδελφος δεν παραπονέθηκε. Πρόκειται για απλή ανακύκλωση προσώπων

Τα λόγια περιττεύουν. Σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα εκπαιδευτικοί της τυπικής εκπαίδευσης δεν αντιμετωπίζονται με τέτοια βαναυσότητα. Σε καμιά ευνομούμενη χώρα οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν απολύονται χωρίς βάσιμο λόγο ή χωρίς να υπάρχει educational tribunal που να εξετάζει τις υποθέσεις τους. Η κατάσταση αυτή που προκάλεσε ο νόμος Κεραμέως δεν αρμόζει σε χώρους Παιδείας, αγωγής και πολιτισμού. Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας, την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να εκκινήσει διάλογος για να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Θα είναι προς όφελος όλων. Σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δημοφιλή!!  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ: Καύσωνας Μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του παραρτήματος του ΣΙΕΛ στα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω