ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟ

Αναιτιολόγητη τροποποίηση μετάθεσης εκπαιδευτικού ΠΕ 79.01: Αίτημα επανεξέτασης και διευκρινίσεων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Αναιτιολόγητη τροποποίηση μετάθεσης εκπαιδευτικού ΠΕ 79.01 με ειδίκευση στο λαούτο

Σύμφωνα με την εγκύκλιο των Μεταθέσεων Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Γενικής και Μουσικής παιδείας σε Μουσικά Σχολεία έτους 2024 από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με αρ.Πρωτ.:31418/2 στις 27-03-2024, ανακοινώθηκε επίσημα ότι καθηγητής ΠΕ 79.01 με ειδίκευση το λαούτο, μετατέθηκε από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας. Έπειτα από 83 ημέρες, εντελώς απροσδόκητα και μόλις δέκα μέρες πριν παρουσιαστεί και αναλάβει υπηρεσία στη νέα του σχολική μονάδα, ανακοινώνεται σε ΦΕΚ 18-06-2024 με αρ. Πρωτ.: 67970/Ε2, ότι τροποποιείται η μετάθεσή του στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας και τοποθετείται στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας αναιτιολόγητα, ενώ στη θέση του τοποθετείται άλλη εκπαιδευτικός που δεν πήρε ποτέ εξαρχής μετάθεση.

Επειδή, διαθέτει προσόντα ως εκπαιδευτικός που τον καθιστούν εύλογα  μετατιθέμενο στην πρώτη του επιλογή που είναι το Μουσικό Σχολείο Καβαλάς αδιαμφισβήτητα. Επειδή, δεν υπάρχει μοριοδότηση όπως τέκνα, γάμος τα οποία συνεκτιμώνται προκειμένου να γίνει μία μετάθεση, αντίθετα λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα τα οποία διαθέτει αναμφισβήτητα. Επειδή, μεταβλήθηκε δυσμενώς χωρίς δική του υπαιτιότητα και χωρίς να ειδοποιηθεί. Επειδή, με την ξαφνική αυτήν τροποποίηση έχει υποστεί ζημία τόσο οικονομική όσο και ηθική βλάβη και αναστάτωση. Επειδή, η απόφαση για την τροποποίηση καθυστέρησε για να εκδοθεί με αποτέλεσμα να χάσει τη δυνατότητα να υποβάλλει αίτηση απόσπασης ως εκπαιδευτικός καθώς η προθεσμία αιτήσεων σύμφωνα με την εγκύκλιο αποσπάσεων είχε οριστεί από 08-04-2024 μέχρι 17-04-2024 και ώρα 15:00 (ΦΕΚ, Αρ.Πρωτ.34740/Ε2/27-03-2023/ΥΠΑΙΘ).

  • Ο εκπαιδευτικός έχει έννομο συμφέρον και η απόφαση αυτή αποτελεί δυσμενές μέτρο για τον πολίτη. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οφείλει να ανακαλέσει την απόφαση της τροποποίησης διότι οποιαδήποτε άλλη ενέργεια υπονομεύει τη νόμιμη διαδικασία.
  • Ποια ήταν τα κριτήρια που ώθησαν σε δεύτερο χρόνο την Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας και το ΚΥΣΔΕ να αλλάξει γνώμη και να τροποποιήσει την μετάθεσή του, τοποθετώντας τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας και άλλη εκπαιδευτικό στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας;
  • Πως είναι δυνατόν δέκα μέρες πριν αναλάβει υπηρεσία στη νέα του σχολική μονάδα να ανακοινώνεται ότι τροποποιείται  η απόφαση που επίσημα ανακοινώθηκε στις 27 Μαρτίου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι μετατίθεται στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο των προσόντων του;
Δημοφιλή!!  Διαδικασία Τοποθέτησης σε Λειτουργικά Κενά Εκπαιδευτικών / Νομικό Πλαίσιο

Αύξηση 8.1% στις Συνταξιοδοτήσεις Εκπαιδευτικών το 2024 – Χρονοδιάγραμμα και Σύγκριση με Προηγούμενες Χρονιές

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω