ΦΑΚΟΣ

Οριστικές τοποθετήσεις & Βελτιώσεις θέσεων εκπαιδευτικών Ειδικής & Γενικής Αγωγής / στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενημερωτικό δελτίο για τις οριστικές τοποθετήσεις και τις βελτιώσεις θέσεων Ειδικής και Γενικής Αγωγής στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας / Τάκης Ρουμπής – Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

Οριστικές τοποθετήσεις & Βελτιώσεις θέσεων εκπαιδευτικών Ειδικής & Γενικής Αγωγής

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, με την πράξη 16/23-05-2024, πραγματοποιήθηκαν οι οριστικές τοποθετήσεις και οι βελτιώσεις θέσεων (βλ. σύνδεσμο: http://takisroumpis.gr/?p=19268) εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής & Γενικής Αγωγής της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας.

Σε ό,τι αφορά στις τοποθετήσεις στην Ειδική Αγωγή, σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν.4692/2020 οι τοποθετήσεις σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης πραγματοποιούνται μετά την κάλυψη όλων των κενών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.). Αν οι εκπαιδευτικοί δεν υποβάλλουν αίτηση προτίμησης για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης. Οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στις οποίες υπάρχουν κενά, κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Κατόπιν αυτού, τοποθετούνται υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί που έχουν τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. με τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Στη συνέχεια εξετάζονται οι προτιμήσεις για τοποθέτηση σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης.

Oι εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν με τη σημερινή πράξη του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας στην Α΄ φάση, μπορούν (εφόσον επιθυμούν) να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης (για τυχόν λάθη ή παραλείψεις), έως την Κυριακή 26-05-2024 και ώρα 12.00 μ.μ., στη διεύθυνση: [email protected].

Το ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, μετά την Α΄ φάση των οριστικών τοποθετήσεων & των βελτιώσεων θέσεων, θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 27 Μαΐου για την εξέταση τυχόν ενστάσεων, θα προσδιορίσει, εκ νέου, τα οργανικά κενά Ειδικής Αγωγής & τα οργανικά κενά Γενικής Αγωγής για τη Β΄ φάση οριστικών τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών που παρέμειναν στη διάθεση από την Α΄ φάση και οι οποίοι θα κληθούν με νέα πρόσκληση να υποβάλουν νέες δηλώσεις προτίμησης στα εναπομείναντα οργανικά κενά, χωρίς πλέον πιθανά κενά.

Δημοφιλή!!  Εντατικοποίηση Κινητοποιήσεων: Η Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. Απαιτεί Αμεσότητα στις Υποσχέσεις για Διορισμούς και Βελτιώσεις στη Φυσική Αγωγή

Στη Β΄ φάση Ειδικής Αγωγής θα υποβάλουν δηλώσεις προτίμησης δύο εκπαιδευτικοί ΠΕ70.

Στη Β΄ φάση Γενικής Αγωγής θα υποβάλουν δηλώσεις προτίμησης τρεις εκπαιδευτικοί ΠΕ06, μία εκπαιδευτικός ΠΕ11, πέντε εκπαιδευτικοί ΠΕ60, εφτά εκπαιδευτικοί ΠΕ70 και ένας εκπαιδευτικός ΠΕ86.

 Στη Β΄ φάση ΔΕΝ θα μπορούν να δηλώσουν σχολεία οι εκπαιδευτικοί που είχαν αιτηθεί βελτίωση θέσης και δεν τοποθετήθηκαν, κατά τη διαδικασία της Α΄ φάσης, σε σχολείο της προτίμησής τους. Σημειωτέον, οι αιτούντες βελτίωση θέσης που δεν υπέβαλαν δήλωση προτίμησης σχολείων παρέμειναν στην οργανική τους θέση.

Εφόσον, μετά και τη Β΄ φάση τοποθετήσεων, υπάρχουν εκπαιδευτικοί που παραμένουν στη διάθεση, θα ακολουθήσει αμέσως η διαδικασία της Γ΄ φάσης (υποχρεωτική τοποθέτηση, χωρίς δηλώσεις προτίμησης, στα εναπομείναντα οργανικά κενά με βάση τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 2 του Π.Δ.100/1997).

Στη Γ΄ φάση τοποθετούνται υποχρεωτικά και οι εκπαιδευτικοί που δεν υπέβαλαν, βάσει της εγκυκλίου των μεταθέσεων (βλ. σύνδεσμο: http://takisroumpis.gr/?p=18120), αίτηση οριστικής τοποθέτησης στις καθορισθείσες ημερομηνίες, ενώ ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ. Στην περίπτωση αυτή έχουμε δύο εκπαιδευτικούς ΠΕ70 και μία εκπαιδευτικό ΠΕ11 που θα τοποθετηθούν υποχρεωτικά, χωρίς δηλώσεις προτίμησης, στη Γ΄ φάση.

Δημοφιλή!!  Επιτακτική Ανάγκη Κάλυψης και Δημιουργίας Νέων Οργανικών Θέσεων Νηπιαγωγών με Μόνιμους Διορισμούς

Οι εκπαιδευτικοί που θα έχουν μετατεθεί ή τοποθετηθεί οργανικά, καθώς και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί Ειδικής και Γενικής Αγωγής της Α΄ Αθήνας θα μπορούν (εφόσον επιθυμούν) να υποβάλουν αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ. Η πρόσκληση αναμένεται από τη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας στις αρχές Ιουνίου.

Οι αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης, εντός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, θα μπορούν να υποβληθούν μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των οριστικών τοποθετήσεων & των βελτιώσεων θέσεων (άρθρο 10 του Π.Δ.50/1996, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του Π.Δ.100/1997 και άρθρο 15, παρ. 13 του Π.Δ.50/1996). Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας.

Υ.Γ. Το ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, εκτός απροόπτου, θα συνεδριάσει για τη Β΄ και Γ΄ φάση οριστικών τοποθετήσεων την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Τάκης Ρουμπής

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω