στοχοσ E-WALL

Οδύσσεια Εκπαιδευτικών και Γιατρών για Εύρεση Στέγης / Σχεδιάζεται παρέμβαση για στέγαση δημοσίων υπαλλήλων εξαγγέλει η κυβέρνηση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οδύσσεια Εκπαιδευτικών και Γιατρών για Εύρεση Στέγης / Σχεδιάζεται παρέμβαση για στέγαση δημοσίων υπαλλήλων εξαγγέλει η κυβέρνηση

Η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνα Στέφου, προανήγγειλε παρέμβαση για στέγαση δημοσίων υπαλλήλων σε οικόπεδα Δήμων, κυρίως στα νησιά. Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο της 4ης Premium Real Estate Expo.

  • Πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω”: 1.700 αιτήσεις έχουν ληφθεί σε 3 εβδομάδες. Στόχος η αύξηση του οικιστικού αποθέματος.
  • Στέγαση εποχικών εργαζομένων: Μελετάται λύση για την στέγαση τους.
  • Η παρέμβαση εστιάζει κυρίως στα νησιά, όπου η έλλειψη στέγης αποτελεί οξύ πρόβλημα για τους δημοσίους υπαλλήλους.
  • Η αξιοποίηση των κενών δημοσίων κτηρίων και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στον κλάδο των ακινήτων μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος.

Να υπενθυμίσουμε τι ισχύει βεβαίως τα τελευταία χρόνια για εκπαιδευτικούς, γιατρούς και φοιτητές στο θέμα της στέγασης.

Οδύσσεια Εκπαιδευτικών και Γιατρών για Εύρεση Στέγης σε Νησί / Εκπαιδευτικοί κοιμούνται στο σχολείο ή στα αυτοκίνητά τους μέχρι τον Οκτώβριο

Τελευταίο παράδειγμα η Σκιάθος όπου ζητούν έως 2.500 ευρώ για ενοικίαση σπιτιού από γιατρούς που υπηρετούν στο νησί. Αντιμετωπίζουν τους γιατρούς σαν τουρίστες και όχι ως ανθρώπους που θα προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στο σύνολο του πληθυσμού, αναφέρει στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

Στην 4η Premium Real Estate Expo, η Μαρίνα Στέφου, Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, ανακοίνωσε την επερχόμενη παρέμβαση για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων σε οικόπεδα των Δήμων, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Παράλληλα, παρουσίασε τα προγράμματα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» και «Κοινωνική Αντιπαροχή» που στοχεύουν στην αύξηση του οικιστικού αποθέματος. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα της στέγασης τόσο των δημοσίων υπαλλήλων όσο και των εποχικών εργαζομένων.

  • Πρόγραμμα “Κοινωνική Αντιπαροχή”: Σε φάση επεξεργασίας. Εξετάζεται η δυνατότητα “buy out” για μίσθωση με δυνατότητα αγοράς.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, συζητήθηκε επίσης η επιτυχία του προγράμματος «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», το οποίο έχει ήδη λάβει 1.700 αιτήσεις μέσα σε τρεις εβδομάδες, καθώς και η στρατηγική της κοινωνικής αντιπαροχής. Επιπλέον, επαγγελματίες από τον ιδιωτικό τομέα και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών ανέλυσαν τις μελλοντικές τάσεις στην αγορά ακινήτων, την ανάγκη για συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά λόγω των υψηλών επιτοκίων και της περιορισμένης πρόσβασης σε δανεισμό.

Ψηφιακή Υπογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω του gov.gr / Οδηγός βήμα βήμα

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω