fac7daac 98fd 4cbf bea8 b2769998de51 E-WALL

Αδυναμία μεταφοράς μαθητών στο σχολείο δηλώνει κεντρικός δήμος και περιφέρεια Αττικής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το γνωστό πρόβλημα σχολικής στέγης στην περιοχή του Ζωγράφου συνεχίζεται και εξαιτίας του δημιουργούνται συνεχώς νέα ζητήματα που κρατούν τους μαθητές μακριά από το σχολείο. Δείτε τη χαρακτηριστική ανακοίνωση του Α Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αθηνών:

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση μαζί με τους γονείς του σχολείου την Πέμπτη 16/5 και ώρα 19.30 με σημείο αφετηρίας το 5ο και 6ο Δ.Σχ. Ζωγράφου (Περιάνδρου 17)

5o 6o DEM 768x432 1 E-WALL

Σε σήριαλ ταλαιπωρίας χωρίς τέλος εξελίσσεται το κτιριακό πρόβλημα του σχολικού συγκροτήματος των 5ου και 6ου Δημ. Σχ. Ζωγράφου. Σαν να μην έφταναν όλα όσα έχουν συμβεί ως τώρα, αμέσως μετά το Πάσχα, η μεταφορά των μαθητών προς τη Βίλλα Ζωγράφου και το 1ο-19ο Ζωγράφου γίνεται με ευθύνη των γονέων (!!) αφού ο Δήμος Ζωγράφου δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει να καλύπτει τη μεταφορά των μαθητών με δικά του μέσα ενώ η Περιφέρεια Αττικής (αρμοδιότητα της οποίας αποτελούν τα σχολικά πούλμαν) ενημέρωσε ότι μόνο ένα πούλμαν κατόρθωσε να εξασφαλίσει.

Το αποτέλεσμα είναι μαθητές να αδυνατούν να προσέλθουν στους νέους χώρους που φιλοξενούνται οι τάξεις τους, οι οποίοι άλλωστε βρίσκονται μακριά από τη γειτονιά τους, γονείς αλλόφρονες να αναλαμβάνουν με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα να μετακινούν τα δικά τους παιδιά αλλά και άλλα παιδιά φιλικών τους οικογενειών. Και το μεσημέρι, η ταλαιπωρία συνεχίζεται, αφού ένα μέρος των παιδιών πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους ενώ ένα άλλο μέρος πρέπει να επιστρέψει στο 5ο-6ο Δ.Σχ. Ζωγράφου ώστε να συνεχίσει με το πρόγραμμα του ολοήμερου.

Η αδυναμία κάλυψης της μετακίνησης των μαθητών είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Υπενθυμίζουμε:

  1. Το κτίριο 3 θεωρείται ακατάλληλο από τον Ιούλιο του 2023, ωστόσο, μόλις τον Φεβρουάριο του 2024 εκκενώνονται οι δύο αίθουσες του τρίτου ορόφου.
  2. Στις 15 Μαρτίου 2024, με απόφαση του Δήμου Ζωγράφου κλείνει ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα, αφού, αίφνης, (και ενώ ο Δήμος επί ένα μήνα εστιάζει μόνο στον τρίτο όροφο επιχειρώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες γονιών και εκπαιδευτικών) θεωρείται ακατάλληλο ολόκληρο το κτίριο 3 και όχι μόνο ο τρίτος όροφος. Το σχολείο μένει κλειστό για δύο εβδομάδες και ανοίγει με την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών που συναισθανόμενοι τις ανάγκες των γονέων ανέλαβαν για μια εβδομάδα να πηγαίνουν εναλλάξ τα μισά παιδιά περίπατο και να κάνουν στα άλλα μισά μάθημα στα κτίρια 1 και 2.
  3. Αμέσως μετά, σχεδόν τα μισά τμήματα του σχολείου φιλοξενούνται στη Βίλλα Ζωγράφου, στο 1ο και 19ο Δ.Σχ. Ζωγράφου και σε παρακείμενες αίθουσες του Αγίου Γερασίμου. Τη μεταφορά των παιδιών αναλαμβάνει ο Δήμος Ζωγράφου, έως το Πάσχα. Στη συνάντηση με κλιμάκιο του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τη Δήμαρχο, παρ’ ότι επισημάναμε ότι η μετακίνηση των μαθητών αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας, δεν ενημερωθήκαμε ότι η δυνατότητα του Δήμου να εξυπηρετήσει τους μαθητές έχει ημερομηνία λήξης.
  4. Επιπλέον, όλο αυτό το διάστημα τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά μέσα στο καλοκαίρι.

Απαιτούμε:

  • Άμεση λύση της μετακίνησης των μαθητών από την Περιφέρεια.
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης με την έναρξη των θερινών διακοπών και να είναι έτοιμο, λειτουργικό και ασφαλές το σχολείο το Σεπτέμβριο.

Προχωράμε άμεσα:

  • Σε συντονισμό του αγώνα μας με τους γονεϊκούς φορείς (Σύλλογοι Γονέων 5ου και 6ου Δ.Σχ. Ζωγράφου, Ένωση Γονέων).
  • Σε κινητοποίηση και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Σε απεύθυνση σε κάθε αρμόδιο φορέα, στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής και στο Υπουργείο Παιδείας.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση μαζί με τους γονείς την Πέμπτη 16/5 και ώρα 19.30 με σημείο αφετηρίας το 5ο και 6ο Δ.Σχ. Ζωγράφου (Περιάνδρου 17)

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω