Οξφόρδη Κέιμπριτζ Αμστερνταμ

ΑΕΙ / Καταλήψεις για την Παλαιστίνη σε Οξφόρδη, Κέιμπριτζ, Αμστερνταμ και Γάνδη

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΕΙ / Καταλήψεις για την Παλαιστίνη σε Οξφόρδη, Κέιμπριτζ, Αμστερνταμ και Γάνδη

  1. Φοιτητές σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Οξφόρδης, του Κέιμπριτζ, του Αμστερνταμ και της Γάνδης, διοργανώνουν κινητοποιήσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Οι διαδηλώσεις εμπνεύστηκαν από αυτές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στις ΗΠΑ. Οι φοιτητές ζητούν κατάπαυση του πυρός και αποεπένδυση από εταιρείες με δεσμούς με το Ισραήλ.

Βρετανοί φοιτητές διοργανώνουν ειρηνικές διαμαρτυρίες στις πανεπιστημιουπόλεις της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα. Στήνουν σκηνές και διαδηλώνουν κατά της βίας στη Γάζα, εμπνευσμένοι από ανάλογες διαμαρτυρίες σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Η διοίκηση των βρετανικών πανεπιστημίων σέβεται το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία και ζητά από τους συμμετέχοντες να διαμαρτύρονται με σεβασμό.

Παρόμοιες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Βέλγιο και στην Ολλανδία. Στο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ, η αστυνομία επενέβη μετά από βίαιες εντάσεις, ενώ στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης φοιτητές και προσωπικό ζήτησαν από το πανεπιστήμιο να τερματίσει τη συνεργασία του με το Ισραήλ. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Γάνδης σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους μέχρι τις 8 Μαΐου.

Δημοφιλή!!  Επέκταση του Επιδόματος Μητρότητας και σε Νέες Κατηγορίες Εργαζόμενων Μητέρων: Ξέχασαν πάλι τις αναπληρώτριες μητέρες

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 34.700 Παλαιστινίων.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω