ΠΕΝΑΦΑ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. με μέλη του Πολιτικού Κόμματος Νέα Αριστερά

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. με μέλη του Πολιτικού Κόμματος Νέα Αριστερά

Στο πλαίσιο επικοινωνίας και προώθησης των θέσεων και των αιτημάτων του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη του κόμματος της Νέας Αριστεράς, την Τρίτη23Απριλίου,μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης. Η αντιπροσωπεία της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. συνομίλησε με τον Τομεάρχη Παιδείας και υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Α. Μπόγρη, την συντονίστρια Δικτύου Παιδείας και επίσης υποψήφια ευρωβουλευτή κα Ι. Καμτσίδου, τον υπεύθυνο της ομάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Π. Χαραμή, τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας κ. Ν. Παπανδρέουκαι τη συντονίστρια των εκπαιδευτικών θεμάτων και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ κα Σ. Μανουσογιωργάκη. 

Οι εκπρόσωποί μας κατέθεσαν τα πλήρη στοιχεία για τις αποχωρήσεις των εκπαιδευτικώνΠΕ11κατά την περίοδο 2010-2024, για τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις αποχωρήσεις τα οποία ανέρχονται στις 2.500, καθώς και για την ελλιπή κάλυψή τους από αναπληρωτές, οι οποίοι φέτος ανήλθαν μόλις στους 1600, αντί για 2000 που θα έπρεπε να είναι κατ΄ ελάχιστον! Εξέθεσαν όλα τα καίρια ζητήματα του Κλάδου των Καθηγητών Φ. Α. ΠΕ11 και ΠΕ11.01 όσον αφορά την ανάγκη αύξησης του αριθμού των διορισμών, την εισαγωγή του μαθήματος στην προσχολική εκπαίδευση, όπως και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο σχεδιασμό για την επαναλειτουργία των νέων Πρότυπων Αθλητικών Σχολείων. Έγινε αναφορά στην αναμενόμενη αλλά καθυστερούμενη αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Φ. Α. στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, εξαγγελία που εναρμονίζει την Ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα με εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συζητήθηκε τέλος, η ανάγκη ενδυνάμωσης των σχολείων Τυπικής εκπαίδευσης με Καθηγητές Ειδικής Φ. Α. ως παράλληλη στήριξη, καθώς και η επανένταξή τους στη διεπιστημονική ομάδα των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. 

Δημοφιλή!!  Να σταματήσουν οι απειλές στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία αποχή! Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κατσαρού!

Τα μέλη της Νέας Αριστεράς έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Κλάδου, ενώ μας ενημέρωσαν για τις ομάδες εργασίας του κόμματος που ασχολούνται με τα εκπαιδευτικά θέματα και τις προσπάθειες που καταβάλουν ώστε να ανταποκρίνεται το πρόγραμμά τους στησημερινή πραγματικότητα. Παραδέχθηκαν και ενίσχυσαν τις θέσεις μας για τη χρησιμοποίηση του σχολικού αθλητισμού ως μέσο πρόληψης και προστασίας της υγείας των μαθητών, τόσο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, όσο και σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα τα οποία παρατηρούμε ότι εντείνονται, βασιζόμενοι στη ραγδαία αύξηση της ενδοσχολικής αλλά και εξωσχολικής βίας και παραβατικότητας των νέων της χώρας.

Ζήτησαν τη σύμπραξή μας στην παροχή πληροφοριών που αφορούν ζητήματα της Φυσικής Αγωγής, κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να εναρμονιστεί το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα μετα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ προθυμοποιήθηκαν να θέσουν κάποιο από τα αιτήματά μας ως ερώτηση στη Βουλή. Τέλος, δεσμεύτηκαν για περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία με τον Σύλλογο. 

Δημοφιλή!!  Άδικη κατανομή 10.000 μόνιμων διορισμών: Παραγνωρίζονται οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί / ΠΑΣΑΔ

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη του κόμματος της Νέας Αριστεράς που άκουσαν τις θέσεις μας και τα ακλόνητα επιχειρήματά μας και ευελπιστούμε να βοηθήσουν την προσπάθεια της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. για τη δικαίωση του κλάδου, την ανάπτυξη της αίσθησης δικαίου, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και την εξυπηρέτηση του κοινού καλού. 

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω