θαυμαστικά

Άλλο ένα περιστατικό βίας / 15χρονες ξυλοκοπούν συμμαθήτρια και ανεβάζουν το βίντεο στο Instagram

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Άλλο ένα περιστατικό βίας / 15χρονες ξυλοκοπούν συμμαθήτρια και ανεβάζουν το βίντεο στο Instagram

Δύο 15χρονες μαθήτριες στις Σέρρες ξυλοκόπησαν άγρια μια συμμαθήτριά τους και ανέβασαν το βίντεο στο Instagram.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό συνέβη την ώρα του διαλείμματος. Η μια μαθήτρια χτύπησε την άλλη, ενώ η δεύτερη βιντεοσκόπησε την επίθεση και την ανέβασε στο Instagram.

Οι δύο μαθήτριες συνελήφθησαν από την αστυνομία, αλλά αφέθηκαν ελεύθερες. Η εισαγγελέας Σερρών θα αποφασίσει για την ποινική δίωξη τόσο των μαθητριών όσο και των γονέων τους.

Ως εκπαιδευτικός, λυπάμαι βαθιά για τα καθημερινά αρνητικά θέματα με περιπτώσεις βιας που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Η βία, είτε λεκτική είτε σωματική, δεν έχει θέση σε κανένα σχολικό περιβάλλον και οφείλουμε να την καταπολεμήσουμε με κάθε τρόπο.  Η βία δεν λύνει ποτέ προβλήματα, ενώ μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες τόσο για τα θύματα όσο και για τους θύτες. Είναι σημαντικό να τονίσουμε στους μαθητές την αξία του σεβασμού προς τους άλλους, ακόμα και όταν διαφωνούμε μαζί τους. Οφείλουμε να τους καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση και την ικανότητα να λύνουν τις διαφορές τους με ειρηνικό τρόπο. Επιπλέον, οφείλουμε να ενθαρρύνουμε τους μαθητές να μιλούν ανοιχτά για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είτε σε εκπαιδευτικούς, είτε σε ψυχολόγους, είτε στους γονείς τους. Η σιωπή δεν λύνει τα προβλήματα, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο ακραίες συμπεριφορές.

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για σεξιστικές απειλές και σωματική βία από αστυνομικούς σε μαθητή - "Φορτώνουν" ψευδείς κατηγορίες για να τον τρομοκρατήσουν

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω