20c34545 fbf2 466e aaf7 49d10ccca4d8

Αθώος καθηγητής μετά από 5,5 χρόνια: “Τροφή για σκέψη και προβληματισμό”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αθώος καθηγητής μετά από 5,5 χρόνια: “Τροφή για σκέψη και προβληματισμό”

Η υπόθεση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στις σύγχρονες κοινωνίες. Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται αύξηση των καταγγελιών εναντίον τους, καθώς και της δημοσιότητας που λαμβάνουν ανάλογες υποθέσεις μέσω των μέσων ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων.

Πολλοί εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της αβάσιμης κατηγορίας και του δημόσιου αμφισβητητικού κρίματος, το οποίο μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε μια θέση όπου πρέπει να διαχειρίζονται τις διαφορετικές ανάγκες και τις προσδοκίες των μαθητών, των γονέων και της κοινωνίας γενικότερα, ενώ παράλληλα πρέπει να προστατεύουν τον εαυτό τους από αδικαιολόγητες κατηγορίες.

 

  • Ομόφωνη αθωωτική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου για καθηγητή που κατηγορήθηκε από μαθήτριες για ασελγείς χειρονομίες.
  • Η αθωότητα του καθηγητή κρίθηκε ομόφωνα και αιτιολογημένα από το δικαστήριο.
  • Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης την πλήρη απαλλαγή του κατηγορουμένου από όλες τις κατηγορίες.
  • Αντιφάσεις και κενά στους ισχυρισμούς των καταγγελλουσών, αβάσιμες κατηγορίες, κατασκευασμένα περιστατικά.
  • Ο καθηγητής επιστρέφει στα καθήκοντά του μετά από 5,5 χρόνια ταλαιπωρίας.
  • Η υπόθεση τονίζεται πως οφείλει να τροφοδοτήσει προβληματισμό για τα σημεία των καιρών και της κοινωνίας.

Η υπόθεση του αθώωμένου καθηγητή αγγίζει καίρια ζητήματα που σχετίζονται με την ηθική, την κοινωνική ευθύνη και την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

 

Δημοφιλή!!  ΕΚΤ \ Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Πρόσφατα, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου εξέδωσε απόφαση αθωωτική για έναν καθηγητή μέσης εκπαίδευσης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από μαθήτριες για ασελγείς χειρονομίες κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Η απόφαση αυτή έγινε αμετάκλητη, καθώς δεν υπήρξε προσφυγή από τις οικογένειες των μαθητριών σε Ανώτατο δικαστήριο.

Η απόφαση του εφετείου ακολούθησε την αιτιολογημένη πρόταση της κ. Εισαγγελέως για πλήρη απαλλαγή του κατηγορούμενου από όλες τις κατηγορίες. Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, αποκαλύφθηκαν πολλαπλές αντιφάσεις στους ισχυρισμούς των καταγγελλόντων, ενισχύοντας την αθωότητα του καθηγητή. Επίσης, η αντικειμενική διερεύνηση κατέδειξε την αβασιμότητα των κατηγοριών και την ανεύρεση πολλών αντικρουόμενων στοιχείων.

Ο δικηγόρος του καθηγητή υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της υπόθεσης για τον προβληματισμό της κοινωνίας, τονίζοντας την αξία του σεβασμού στο τεκμήριο της αθωότητας. Επιπλέον, τονίζεται η ανάγκη για αντικειμενική και δίκαιη διερεύνηση κάθε υπόθεσης, προκειμένου να προστατευθούν τα δικαιώματα του κατηγορουμένου και να διασφαλιστεί η δικαιοσύνη.

Δημοφιλή!!  Πρόσκληση Εισαγωγής στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (Σ.Μ.Υ.Κ.)

Τελικά, ο καθηγητής επιστρέφει στα καθήκοντά του μετά την αθωότητά του, ενώ η υπόθεση αυτή αναδεικνύει τη σημασία του σεβασμού στο δικαίωμα της αθωότητας και της δικαίας διαδικασίας.

Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω