cry scaled

Δικαιώθηκε υπάλληλος που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από προϊστάμενο στο ελληνικό δημόσιο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δικαιώθηκε υπάλληλος που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από προϊστάμενο στο ελληνικό δημόσιο

Υπάλληλος υπουργείου κέρδισε αγωγή εναντίον του ελληνικού δημοσίου για ηθική βλάβη. Η γυναίκα είχε καταγγείλει τον προϊστάμενό της για συστηματική σεξουαλική παρενόχληση. Ο προϊστάμενός της παρέμεινε στη θέση του για 9 μήνες μετά την καταγγελία. Το δικαστήριο επιδίκασε 6.000 ευρώ στην υπάλληλο, χωρίς να αναγνωρίσει σεξουαλική παρενόχληση, αλλά προσβολή της προσωπικότητάς της. Η καταγγέλλουσα ανέφερε άσεμνες λέξεις, βρισιές, υποτιμητικά σχόλια, προτάσεις για γάμο και εξόδους.

Μια υπόθεση #metoo στον δημόσιο τομέα τέθηκε υπόψη των δικαστικών αρχών, δικαιώνοντας μια εργαζόμενη που κατηγόρησε τον προϊστάμενό της, υπάλληλο του Υπουργείου, για συστηματική παρενόχληση.

Σύμφωνα με το Mega, υπάλληλος του υπουργείου κέρδισε αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου. Η γυναίκα είχε καταγγείλει ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο προϊστάμενός της προφανώς παρέμεινε στη θέση του για 9 συνεχόμενους μήνες μετά την καταγγελία της γυναίκας και μάλιστα παρέμεινε ενώ είχε ήδη διενεργηθεί ΕΔΕ για να διερευνηθεί το περιστατικό και τι ακριβώς είχε συμβεί στην υπηρεσία του.

Δημοφιλή!!  Κλείνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου η πλατφόρμα Α21- Επίδομα Παιδιού

Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Αποζημίωση μετά από καταγγελία για παρενόχληση

Ενώ ο άνδρας παρέμεινε στη θέση του, η γυναίκα κατέθεσε αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες στον άνδρα για σεξουαλική παρενόχληση και να αποζημιωθεί η ίδια για ηθική βλάβη.

Αρχικά, η υπάλληλος ζητούσε αποζημίωση 20.0000 ευρώ από το κράτος. Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο και τελικά της επιδικάστηκαν 6.000 ευρώ. Δεν αναγνωρίστηκε η σεξουαλική παρενόχληση αλλά η προσβολή της προσωπικότητάς της. Στην καταγγελία και την αγωγή της ανέφερε ότι ο άνδρας την προσέβαλε χρησιμοποιώντας άσεμνες λέξεις, προσβολές και βρισιές και της ζήτησε να βγουν μαζί. Κατήγγειλε επίσης ότι μιλούσε υποτιμητικά για τη δική του σύζυγο και ανέφερε ότι ο υπάλληλος της ζήτησε ακόμη και να τον παντρευτεί με την ίδια να αρνείται την πρότασή του. Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Δημοφιλή!!  Κρίση Στέγασης Εκπαιδευτικών στα Χανιά: Απαγορευτικό Κόστος Διαβίωσης

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω