00ce3fab d9cd 4be5 a36e 64c6c0bcaf73 E-WALL

Bye Bye Public School – Συντονιστικό Νηπιαγωγών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοίνωση για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με την προσπάθεια για κλιμάκωση της πίεσης για την ατομική αξιολόγηση που έχει ξεκινήσει το ΥΠΑΙΘΑ, εξέδωσε το Συντονιστικό Νηπιαγωγών. Θυμίζουμε ότι η προσφυγή απέναντι στην Απεργία/Αποχή ΔΕΝ εκδικάστηκε, πήρε αναβολή για τις 16/2 λόγω της αποχής των δικηγόρων που όμως δεν αναμένεται να τελείωσει σύντομα, επομένως η Απεργία/Αποχή ισχύει και θα ισχύει κανονικά για το επόμενο διάστημα. Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν δεν συντρέχει για τους εκπαιδευτικούς που συστρατευμένοι σε συγκλονιστικό ποσοστό με τις ομόφωνες αποφάσεις των ομοσπονδιών τους συμμετέχουν στην Απεργία/Αποχή και δεν επιτρέπουν την αναβίωση του επιθεωρητισμού μέσα στα σχολεία. Δείτε την πολύ εύστοχη ανακοίνωση του Συντονιστικού:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

BYE-BYE PUBLIC SCHOOL

Πρόσφατα, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενεργοποίησε το Α2, προβαίνοντας στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από τους Διευθυντές/ντριες και τους Προϊσταμένους/νες. Αυτή η κίνηση φαίνεται να έχει ως στόχο τον διαχωρισμό των Διευθυντών-Προισταμένων από τον υπόλοιπο εκπαιδευτικό χώρο και την απόσπαση της συναίνεσής τους με την επιβολή κλίματος και πνεύματος τρομοκρατίας και αυταρχισμού .Παράλληλα σε διάφορες περιοχές που δεν υπάρχουν νεοδιόριστοι η αξιολόγηση επεκτείνεται σε εκπαιδευτικούς με 20 και πάνω χρόνια υπηρεσίας .Αλλά για να μη προλάβει να έρθει αντιμέτωπο με την ανυπακοή των εκπαιδευτικών χρησιμοποιεί το συνηθισμένο του όπλο, τον αυταρχισμό και τα δικαστήρια .

Αν και η συμμετοχή όλων των στελεχών στην εκπαίδευση είναι γνωστή και προβλεπόμενη από το νόμο 4823/21 ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι επιλέγονται για θέσεις διοίκησης συμφωνούν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όταν μάλιστα το συνδικαλιστικό μας /τους όργανο με την ομόφωνη απόφαση της 92ης ΓΣ του κλάδου έχει αποφασίσει Απεργία Αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία η οποία είναι σε απόλυτη ισχύ.

Τις τελευταίες ημέρες στην προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν τις αλλαγές παρατηρούμε όχι μόνο ένα κλίμα φόβου που εντείνεται αλλά και μια παραπλανητική εικόνα του γύρω από το τι σημαίνει η συναδελφική αλληλεγγύη.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σημαίνει ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με κανέναν τρόπο στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και πως η προσωπική σχέση μεταξύ των συναδέλφων, ειδικά στα ολιγοθέσια σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, δεν πρέπει χρησιμοποιείται για την υποστήριξη των σχεδίων του Υπουργείου. Η επιχειρηματολογία που ορισμένοι χρησιμοποιούν, διατυπώνοντας ότι πρέπει να αξιολογήσουν τους συναδέλφους τους για να εξασφαλίσουν τη μονιμοποίηση τους,δεν πρέπει να επιτρέπουμε να μας ετεροκαθορίζει αλλά αντίθετα η στάση μας ορίζεται και εξαρτάται από συλλογικές διαδικασίες τις οποίες οφείλουμε να σεβόμαστε.

Ειδικά στο Νηπιαγωγείο που καθημερινά βιώνουμε την εγκατάλειψη αλλά και την πλήρη απαξίωση από το Υπουργείο όταν καίρια ζητήματα αφήνονται στην τύχη τους (ωράριο, αυξανόμενες ευθύνες και γραφειοκρατία, κατάτμηση προγράμματος, ειδική αγωγή, μόνιμοι διορισμοί και κάλυψη εκπαιδευτικών κενών σε ασθένειες, σίτιση μαθητών, ένας και μόνος εκπαιδευτικός σε βάρδια με απροσπέλαστους κινδύνους, ιδιωτικά νηπιαγωγεία και καταγγελίες ) γνωρίζουμε πως αν υποκύψουμε, η συνοχή στον εκπαιδευτικό χώρο και το σχολείο ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ δεν θα υπάρξει.

Μετά από πλήθος οχλήσεων συναδέλφων με οποιοδήποτε τρόπο θεωρούμε αναγκαίο να υπενθυμίσουμε την ομόφωνη απόφαση της 92ης ΓΣ της ΔΟΕ: Απόφαση 92ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την αξιολόγηση και την αναγκαιότητα να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στα άμεσα βήματα των επόμενων ημερών όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ Επικαιροποιημένες οδηγίες-βήματα για την αποτροπή και της ατομικής αξιολόγησης μπροστά στην έναρξη της φάσης Α2 – Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (doe.gr)

Όσες/Όσοι υπογράφουν τώρα δήλωση απεργίας αποχής, το κάνουν στο ειδικό έντυπο που καταθέτουν συλλογικά ή ατομικά (σας αποστέλλεται ξανά, συνημμένα), για να γίνεται σαφής η συμμετοχή τους στην απεργία αποχή. Η παραπάνω δήλωση, τους/τις θωρακίζει με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη και νόμιμη ενέργεια η οποία αρκεί να καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου.

1. Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών επικοινωνούν με τους Συλλόγους Διδασκόντων, οι οποίοι ενημερώνουν για τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή.

2. Οι διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/οι που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή δεν προχωρούν σε καμία ενέργεια που αφορά το στάδιο Α2.

3. Οι διευθυντές/ντριες, προϊστάμενες/οι που καλούνται να αξιολογήσουν με βάση το στάδιο Α2, απαντούν στο ενημερωτικό έγγραφο οδηγιών που τους αποστέλλεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως εξής: “Σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου, σας ενημερώνω ότι συμμετέχω στην απεργία αποχή που έχει προκηρύξει η Δ.Ο.Ε. από τις 8-2-2023 και έχω υπογράψει σχετική δήλωση συμμετοχής η οποία έλαβε τον υπ. αρίθμ. ….. αριθμό πρωτοκόλλου της σχολικής μονάδας” και εάν τους ζητηθεί στέλνουν

Καταγγελία Βίαιης Απαξιωτικής Συμπεριφοράς Αξιολογητή

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω