ΟΔΗΓΙΕΣ

Διάταξη για διορισμούς στα ΚΕΔΑΣΥ στο Πολυνομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Σε διαβούλευση για 10 ημέρες 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διάταξη για διορισμούς στα ΚΕΔΑΣΥ στο Πολυνομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Σε διαβούλευση για 10 ημέρες

Νέος νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ΚΕΔΑΣΥ:

  • Το προσχέδιο του νέου νόμου φέρνει αλλαγές στον τρόπο διορισμού στα ΚΕΔΑΣΥ.
  • Η προϋπόθεση οκταετούς διδακτικής υπηρεσίας και τριετούς στην ειδική αγωγή καταργείται.
  • Αυτό ανοίγει τον δρόμο για διορισμούς και για όσους έχουν τα προσόντα της ειδικής ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας.
  • Θα χρειαστεί νέα εγκύκλιος συμπληρωματικών αιτήσεων μετάθεσης για τα ΚΕΔΑΣΥ.

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

Πολυνομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Εκσυγχρονισμός, αναβάθμιση, εξωστρέφεια, ίδρυση Ν.Π.Π.Ε., ρυθμίσεις για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

  • Το πολυνομοσχέδιο φέρνει αλλαγές σε ΑΕΙ, μη Κρατικά Πανεπιστήμια, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  • Δομικές αλλαγές στο ΔΠΘ: ένταξη τμημάτων και ερευνητικών ινστιτούτων του ΔΙΠΑΕ, ίδρυση νέων σχολών/τμημάτων, συγχώνευση τμημάτων.
  • Εκσυγχρονισμός ΕΑΠ: υπαγωγή στο ν. 4957/2022, ενίσχυση συλλογικών οργάνων, διαφάνεια, εξωστρέφεια, ψηφιακός μετασχηματισμός, ίδρυση εταιρείας αξιοποίησης περιουσίας, Ερευνητικού Κέντρου και Κέντρου Ανάπτυξης Πιστοποίησης και Αξιολόγησης, δυνατότητα διά ζώσης διδασκαλίας.
  • Ενίσχυση ΑΕΙ: ενίσχυση αυτοδιοίκητου, οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας, χρηματοδότηση κοινών προγραμμάτων σπουδών β’ κύκλου, Ξενόγλωσσα Προγράμματα Σπουδών, απλοποίηση λειτουργίας οργάνων διοίκησης, ψηφιακός μετασχηματισμός, αξιοποίηση περιουσίας.
  • Ίδρυση Νομικών Προσώπων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Ν.Π.Π.Ε.): εγκατάσταση, οργάνωση, λειτουργία στην Ελλάδα παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αδειοδότηση, αξιολόγηση, πιστοποίηση, απονομή τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Λοιπές διατάξεις: ΕΟΠΠΕΠ, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (πιστοποιητικό ελληνομάθειας, προϊστάμενοι σε μονοθέσια δημοτικά/νηπιαγωγεία), κάλυψη θέσεων στην ειδική αγωγή, εποπτευόμενοι φορείς ΥΠΑΙΘ (Κέντρα Καινοτομίας στις ΠΔΕ).
Δημοφιλή!!  Μόνιμοι διορισμοί και ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης

 

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ / Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων»

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω