ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υπερδιπλασιάζονται οι γιατροί του ΚΕΠΑ – Αυξάνονται οι ειδικότητες και υλοποιείται πρόγραμμα επιμόρφωσης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Υπερδιπλασιάζονται οι γιατροί του ΚΕΠΑ – Αυξάνονται οι ειδικότητες και υλοποιείται πρόγραμμα επιμόρφωσης

  • Υπεγράφη ΚΥΑ από τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας για αύξηση του αριθμού και των ειδικοτήτων των γιατρών στο ΚΕΠΑ.
  • Ο αριθμός των γιατρών αυξάνεται από 500 σε 1.200.
  • Δημιουργείται Ειδικό Σώμα Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) στο οποίο εντάσσονται οι υφιστάμενοι ιατροί και θα προκηρυχθούν νέες θέσεις.
  • Για πρώτη φορά, στις Επιτροπές θα ενταχθούν παιδίατροι, αναπτυξιολόγοι και παιδοψυχίατροι.
  • Υλοποιείται πρόγραμμα επιμόρφωσης γιατρών και διοικητικού προσωπικού.
  • Δημιουργείται πλατφόρμα για υποστήριξη των λειτουργιών των Επιτροπών και καλύτερο προγραμματισμό ραντεβού.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΡ

Υπεγράφη από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη  η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την αύξηση του αριθμού και των ειδικοτήτων του σώματος γιατρών το Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Ο αριθμός του γιατρών που πιστοποιούν την αναπηρία στο ΚΕΠΑ υπερδιπλασιάζεται και από 500 που είναι σήμερα, θα φθάσει τους 1.200.

Στο πλαίσιο αυτό συγκροτείται το Ειδικό Σώμα Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) του ν. 4961/2022, στο οποίο εντάσσονται όλοι οι υφιστάμενοι ιατροί του ΚΕΠΑ ενώ θα προκηρυχθούν επιπλέον θέσεις γιατρών.

Παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός των ειδικοτήτων. Για πρώτη φορά -από τότε που δημιουργήθηκε το ΚΕΠΑ το 2010- στις Επιτροπές θα ενταχθούν, παιδίατροι, αναπτυξιολόγοι και παιδοψυχίατροι.

Για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας με αναπηρία, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης του σώματος γιατρών και του διοικητικού προσωπικού των κέντρων. Επίσης, θα δημιουργηθεί και πλατφόρμα για να υποστηρίξει τις λειτουργίες των Επιτροπών και τον καλύτερο και ταχύτερο προγραμματισμό των ραντεβού.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ψηφιοποίηση των πιστοποιητικών ποσοστού αναπηρίας εκτός ΚΕΠΑ

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω