Image2 πλήρης E-WALL

“Επαναπροσδιορίζοντας την κοινωνική και συναισθηματική εκπαίδευση στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω πρακτικών ενσωματωμένων στις τέχνες στη μετά Covid-19 εποχή”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Reimagining Social and Emotional Education in secondary schools through arts-integrated practices in the post Covid-19 era»

“Επαναπροσδιορίζοντας την κοινωνική και συναισθηματική εκπαίδευση στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω πρακτικών ενσωματωμένων στις τέχνες στη μετά Covid-19 εποχή”

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε από την ActionAid Hellas ημέρα ενημέρωσης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Reimagining Social and Emotional Education in secondary schools through arts-integrated practices in the post Covid-19 era». Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του κ. Σπύρου Δουκάκη, Προέδρου του ΔΣ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), η κ. Μαρία Αγγελιδάκη, Σύμβουλος Β’.

Σκοπός του προγράμματος REIMAGINED είναι η ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού παραδείγματος που θα αναδεικνύει τη συσχέτιση της Κοινωνικής και Συναισθηματικής Εκπαίδευσης (Social and Emotional EducationSEE) με τις Τέχνες, αφενός μέσω διαθεματικής προσέγγισης και αφετέρου μέσω εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Oι Τέχνες, αποτελούν το ευέλικτο και δυναμικό εργαλείο για την καλλιέργεια και την ενίσχυση τόσο των ενδοπροσωπικών και διαπροσωπικών δεξιοτήτων, όσο και των δεξιοτήτων κριτικής σκέψης και λήψης αποφάσεων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, μέσα από την εμπλοκή τους σε καλλιτεχνικές και διακαλλιτεχνικές δραστηριότητες, εισέρχονται σε διεργασίες αυτοδιερεύνησης, αυτογνωσίας και αυτορρύθμισης. Η κατασκευή και η συγκατασκευή έργων Τέχνης δημιουργεί κοινότητες μάθησης και ενισχύει τη συνεργασία και τη συμμετοχικότητα ενώ η παραγωγή έργων τέχνης συνδέεται άμεσα με τις δεξιότητες κριτικής σκέψης και λήψης αποφάσεων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, εκτός από την Ελλάδα άλλες 3 ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ουγγαρία και Φινλανδία). Με τη συνεργασία των χωρών αναπτύχθηκε επιμορφωτικό υλικό που αξιοποιήθηκε σε ένα πλήθος διαδικτυακών σεμιναρίων που πραγματοποίησαν οι 3 χώρες. Το έργο εισέρχεται στην τέταρτη πιο σημαντική φάση της πιλοτικής εφαρμογής στις σχολικές τάξεις. Τo σύνολο των αποτελεσμάτων θα παρουσιαστούν σε διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο 2024 από το ΙΕΠ σε συνεργασία με τους εταίρους.

ΙΕΠ: ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΙΕΠ / Επικαιροποιημένος Οδηγός για την Έγκριση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων, Εκπαιδευτικού Υλικού για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και Ερευνών

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω