Image2 πλήρης

“Επαναπροσδιορίζοντας την κοινωνική και συναισθηματική εκπαίδευση στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω πρακτικών ενσωματωμένων στις τέχνες στη μετά Covid-19 εποχή”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Reimagining Social and Emotional Education in secondary schools through arts-integrated practices in the post Covid-19 era»

“Επαναπροσδιορίζοντας την κοινωνική και συναισθηματική εκπαίδευση στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω πρακτικών ενσωματωμένων στις τέχνες στη μετά Covid-19 εποχή”

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε από την ActionAid Hellas ημέρα ενημέρωσης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Reimagining Social and Emotional Education in secondary schools through arts-integrated practices in the post Covid-19 era». Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του κ. Σπύρου Δουκάκη, Προέδρου του ΔΣ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), η κ. Μαρία Αγγελιδάκη, Σύμβουλος Β’.

Σκοπός του προγράμματος REIMAGINED είναι η ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού παραδείγματος που θα αναδεικνύει τη συσχέτιση της Κοινωνικής και Συναισθηματικής Εκπαίδευσης (Social and Emotional EducationSEE) με τις Τέχνες, αφενός μέσω διαθεματικής προσέγγισης και αφετέρου μέσω εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Oι Τέχνες, αποτελούν το ευέλικτο και δυναμικό εργαλείο για την καλλιέργεια και την ενίσχυση τόσο των ενδοπροσωπικών και διαπροσωπικών δεξιοτήτων, όσο και των δεξιοτήτων κριτικής σκέψης και λήψης αποφάσεων.

Δημοφιλή!!  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Θέση Προϊσταμένου/ης στο Τμήμα Πληροφορικής, Διαλειτουργικότητας και Δικτύων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, μέσα από την εμπλοκή τους σε καλλιτεχνικές και διακαλλιτεχνικές δραστηριότητες, εισέρχονται σε διεργασίες αυτοδιερεύνησης, αυτογνωσίας και αυτορρύθμισης. Η κατασκευή και η συγκατασκευή έργων Τέχνης δημιουργεί κοινότητες μάθησης και ενισχύει τη συνεργασία και τη συμμετοχικότητα ενώ η παραγωγή έργων τέχνης συνδέεται άμεσα με τις δεξιότητες κριτικής σκέψης και λήψης αποφάσεων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, εκτός από την Ελλάδα άλλες 3 ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ουγγαρία και Φινλανδία). Με τη συνεργασία των χωρών αναπτύχθηκε επιμορφωτικό υλικό που αξιοποιήθηκε σε ένα πλήθος διαδικτυακών σεμιναρίων που πραγματοποίησαν οι 3 χώρες. Το έργο εισέρχεται στην τέταρτη πιο σημαντική φάση της πιλοτικής εφαρμογής στις σχολικές τάξεις. Τo σύνολο των αποτελεσμάτων θα παρουσιαστούν σε διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο 2024 από το ΙΕΠ σε συνεργασία με τους εταίρους.

ΙΕΠ: ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δημοφιλή!!  ΙΕΠ / Υποβολή Έκθεσης Εξωτερικής Αξιολόγησης του έργου των σχολικών μονάδων σχ. έτους 2023-2024

ΙΕΠ / Επικαιροποιημένος Οδηγός για την Έγκριση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων, Εκπαιδευτικού Υλικού για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και Ερευνών

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω