detective 1424831 1280

Πιερρακάκης: Στόχος η μείωση των αναπληρωτών με νέους διορισμούς και φέτος!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πιερρακάκης: Στόχος η μείωση των αναπληρωτών με νέους διορισμούς και φέτος!!

Στην ομιλία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το σ/ν του ΥΠΑΙΘΑ για την «Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης», ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επικαιροποιημένος Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή εκπαιδευτικό 2023!!

Ο Υπουργός τόνισε ότι ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών σε συνάρτηση με τους μόνιμους διορισμούς. Η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, πραγματοποιώντας 28.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση την τελευταία τετραετία, περισσότερους από τις αφυπηρετήσεις. Οδηγός δικαιωμάτων, αδειών, διαδικασίων αναπληρωτών 2023

Ο Υπουργός αναγνώρισε ότι τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων γιγαντώθηκε ο αριθμός των αναπληρωτών , ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί.

Ωστόσο, τόνισε ότι αυτή η κατάσταση έχει αρχίσει να αντιστρέφεται, λόγω της βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Τάσεις και προοπτικές | Εκτίμηση αποχωρήσεων του κλάδου ΠΕ/70 Δασκάλων κατά τα έτη 2025-2040

Ακολουθεί το απόσπασμα

Ομιλία του Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το σ/ν του ΥΠΑΙΘΑ: «Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης»

Ευρύτερα ζητήματα όπως αυτά ετέθησαν για τους αναπληρωτές, στο οποίο συμφωνούμε, στρατηγικός μας στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών σε συνάρτηση με τους μόνιμους διορισμούς, αυτό όμως, έγινε την τελευταία τετραετία. Θα διαπιστώσετε ότι την τελευταία τετραετία είχαμε 28.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Περισσότερους απ’ ότι αφυπηρετήσεις. Είναι αλήθεια ότι τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων γιγαντώθηκε ο αριθμός των αναπληρωτών καθηγητών, ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Αυτό ξεκίνησε να αντιστρέφεται. Η αντιστροφή έγινε λόγω του ότι η χώρα ξεκίνησε να έχει μία διαφορετική περπατησιά. Αυτή πρέπει να συνεχιστεί, να ενδυναμωθεί και όσο θα ενδυναμώνεται, τόσο περισσότερο θα αποκλίνουμε από αντικειμενικά δύσκολα σημεία στην καταγραφή των οποίων, νομίζω ότι δεν θα διαφωνήσει κανείς μας. Στις λύσεις, ενδεχομένως θα έχουμε απόκλιση.

Παρόλα αυτά όμως, νομίζω ότι θα διαπιστώσετε από το σύνολο αυτής της πρωτοβουλίας, από τη λογική που τη διέπει, και από την ταχύτητα με την οποία ευρύτερα θέλουμε να κινηθούμε, σε μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα της παιδείας, σε όλα τα κομμάτια της εκπαίδευσης ότι αντιλαμβανόμαστε και μεταβολίζουμε το πνεύμα και το νεύμα του εκλογικού σώματος ως μία εντολή να πατήσουμε γκάζι και όχι φρένο, ως μία εντολή να μεταβολίσουμε διαχρονικό διάλογο για θέματα παιδείας που είχε διαρκέσει εδώ και δεκαετίες, ως μία αφορμή για πράξη,  κίνηση, ταχύτητα και δράση. Κι αυτό θα συμβεί παντού.

Δημοφιλή!!  Χρονοδιάγραμμα Μόνιμων Διορισμών 2024

Εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών | Διδακτικό και εργασιακό ωράριο, Εφημερία αναπληρωτών, άδειες, υπερωρίες κ.α

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω