ΧΡΗΜΑΤΑ 1

Α. Γεωργιάδης – Για τα ιδιωτικά ΑΕΙ / “Εγώ ήμουν πάντα θιασώτης της απελευθέρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης” & Τι ξεχάσαν να μας πουν για το «ξεπάγωμα» των τριετιών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Για τα ιδιωτικά ΑΕΙ: 

Α. Γεωργιάδης «Εγώ ήμουν πάντα θιασώτης της απελευθέρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πολύ μεγάλος πόλος έλξης εκπαίδευσης, τις επόμενες δεκαετίες. Γιατί; Μας το επιτρέπει ο γεωγραφικός μας χώρος. Είμαστε στο επίκεντρο μιας μεγάλης περιοχής. Μας το επιτρέπει ο πολιτισμός και η ιστορία μας που μας δίνει ένα πολύ μεγάλο brand. Μας το επιτρέπουν οι πολύ καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί που μπορούμε να έχουμε στον τόπο αυτό. Άρα, η Ελλάδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης σοβαρών ιδρυμάτων εδώ, αν το κράτος ακολουθήσει μια σοβαρή και συνεπή πολιτική».

Ένας πολύ trendy μύθος είναι εδώ και χρόνια η πανάκεια των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πώς η ίδρυσή τους θα φέρει ανταγωνισμό με τα υπόλοιπα και έτσι όλα θα πάνε πολύ καλύτερα, θα έχουμε ανάπτυξη, πλούτο, κλπ και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα. Όπως όλοι οι μύθοι βέβαια και εδώ υπάρχουν ανακρίβειες, υπερβολές και πράγματα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

 

Η επαναφορά των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, που είχε ανασταλεί από το 2012, αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση για τους εργαζόμενους .

Α. Γεωργιάδης – Για τα ιδιωτικά ΑΕΙ / “Εγώ ήμουν πάντα θιασώτης της απελευθέρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης” & Τι ξεχάσαν να μας πουν για το «ξεπάγωμα» των τριετιών

Για το «ξεπάγωμα» των τριετιών:

Δημοφιλή!!  Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης - μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή αλλοδαπών - αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2024

«Είμαι Υπουργός Εργασίας την πρώτη μέρα που εφαρμόζεται το «ξεπάγωμα» των τριετιών μετά από 12 χρόνια και χαίρομαι που επί θητείας μου θα δούνε αύξηση στα εισοδήματά τους υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα λόγω αυτής μας της αποφάσεως».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη, περίπου 100.000 εργαζόμενοι θα δουν άμεσα αύξηση στον μισθό τους μέσα στο 2024. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι η επαναφορά των τριετιών θα ωφελήσει περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Τι ξεχάσαν να μας πουν όμως

Το καθεστώς που “στερεί” έντεκα χρόνια εργασίας και τα μικρά γράμματα του νομοθετήματος που αποκλείει χιλιάδες εργαζόμενους

  • Οι εργαζόμενοι χάνουν, τουλάχιστον, έντεκα χρόνια αφού το μέτρο δεν θα έχει αναδρομική ισχύ αλλά ούτε και αξίωση αναδρομικής ισχύος.
  • Όσοι εργαζόμενοι είδαν αυξήσεις στους μισθούς ενδιαμέσως από το 2012 έως το 2023, και υπερβαίνουν τα σημερινά ισχύοντα είτε στον κατώτατο είτε σε αυτά που ορίζονται στις ΣΣΕ τότε συμψηφίζονται με τα καταβαλλόμενα.

Συνοπτικά, εάν ένας εργαζόμενος έχει λάβει αύξηση 10%, δεν θα δει αύξηση 10% στο μισθό του και στην τριετή καταμέτρηση. Στην ουσία για αυτό θα αξιοποιηθεί στη νέα τριετία – αλλά όπου έχει δοθεί ενδιάμεση αύξηση θα προσμετρηθεί στο δικαίωμα της τριετίας.

Δημοφιλή!!  Η Πραγματική Ζωή ενός αθλητή - Η Ψευδαίσθηση της Δόξας: Τι Συμβαίνει Όταν Σβήνουν τα Φώτα των Γηπέδων

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς

  • Με μια τριετία σήμερα είναι 858 μεικτά ο μισθός και θα γίνει 902,6 ευρώ με την 5,2% αύξηση.
  • Με δύο τριετίες από τα 936 μεικτά ο μισθός πάει στα 984,6 ευρώ μεικτά.
  • Με τρεις τριετίες ο μισθός από τα 1.014 ευρώ μεικτά πάει στα 1066,7 ευρώ μεικτά.

Από την 1/1/2024 ξεκίνησε να τρέχει ξανά και η πολυετία, που ήταν παγωμένη από τον Φεβρουάριο του 2012. Αυτό σημαίνει ότι πλέον μετράει η προϋπηρεσία, κι ανάλογα καθένας που πιάνει την επόμενη τριετία θα βλέπει και μια αύξηση.

Ο κατώτατος μισθός συμπαρασύρει και άλλα 24 επιδόματα από αυτά που επιμερίζονται, τα οποία έχουν ως ποσό αναφοράς ποσοστιαία ένα μέρος επί του κατώτατου μισθού. Άρα όταν ανεβαίνει αυτός, ανεβαίνουν και τα επιδόματα.

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα στην ιδιωτική εκπαίδευση στις ΗΠΑ: ο εμβληματικός νόμος CIvil Rights Act του 1964 / ΟΙΕΛΕ

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω