coronavirus 4981176 1920

Ο ΕΟΔΥ, εξέδωσε οδηγίες με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και άλλων ιών του αναπνευστικού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ΕΟΔΥ, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και άλλων ιών του αναπνευστικού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εξέδωσε οδηγίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι οδηγίες αυτές είναι οι εξής:

Ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, άτομα με υποκείμενα νοσήματα), επί συμπτωμάτων,να αναζητούν έγκαιρα ιατρικές συμβουλές, με σκοπό να γίνεται έγκαιρη διάγνωση και άμεση χορήγηση θεραπείας. Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

  • Εμβολιασμός

Ο εμβολιασμός παραμένει η πιο αποτελεσματική προστασία από τον κορονοϊό. Ο ΕΟΔΥ συστήνει σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών να εμβολιαστούν με την 4η δόση του εμβολίου, εφόσον έχουν περάσει τουλάχιστον 4 μήνες από την προηγούμενη δόση.

  • Μάσκες

Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους συνιστάται ιδιαίτερα για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, ηλικιωμένους και άτομα που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς πληθυσμούς.

  • Αερισμός
Δημοφιλή!!  Αδιανόητη Εκμετάλλευση Εργαζομένων: Εργοδότρια στην Πάρο Ζήτησε από Μητέρα να Δουλέψει και η Ανήλικη Κόρη της

Ο καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων βοηθά στην αποτροπή της μετάδοσης των ιών.

  • Υγιεινή χεριών

Η σχολαστική υγιεινή των χεριών με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο αντισηπτικό είναι σημαντική για την πρόληψη της εξάπλωσης των λοιμώξεων.

  • Προσοχή στα συμπτώματα

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού, όπως πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, καταρροή, μυϊκοί πόνοι, πονοκέφαλος, εξάντληση, είναι σημαντικό να παραμείνετε στο σπίτι και να αποφύγετε τις επαφές με άλλους ανθρώπους.

Εάν έχετε συμπτώματα, μπορείτε να κάνετε ένα τεστ για κορονοϊό, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από τα φαρμακεία.

Ο ΕΟΔΥ παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας και θα ενημερώσει το κοινό για τυχόν αλλαγές στις οδηγίες.

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης αναπνευστικών λοιμώξεων
Σύνοψη επιδημιολογικών δεδομένων – εβδομάδα 51/2023

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης αναπνευστικών λοιμώξεων (18 Δεκεμβρίου – 24 Δεκεμβρίου 2023)

Δημοφιλή!!  Το Υπουργείο Παιδείας Γυρίζει την Πλάτη στους Εκπαιδευτικούς Γονείς ΑΜΕΑ: Χωρίς Δικαίωμα Μετάθεσης Παρά τις Ανάγκες τους

https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω