ταινιες

Δικαιώθηκε η εκπαιδευτικός που πρόβαλε την ταινία “Boys in the Shower”! Αλήθεια, πόσοι θυμούνται ότι μια εκπαιδευτικός διασύρθηκε μετά από καταγγελία γονέων!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δικαιώθηκε η εκπαιδευτικός που πρόβαλε την ταινία “Boys in the Shower”! Αλήθεια, πόσοι άραγε θυμούνται ότι μια εκπαιδευτικός διασύρθηκε μετά από καταγγελία γονέων!

H είδηση τρέχει με χίλια όταν “πουλάει”! Όταν όμως δεν κάνει νούμερα, “παίζει” χαμηλά.

Κατόπιν πολύμηνης έρευνας, η αρμόδια διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εκπαιδευτικός που πρόβαλε την ταινία “Boys in the Shower” σε δημοτικό σχολείο ασκούσε σωστά τη καθήκοντά τηw

Αλήθεια, πόσοι άραγε θυμούνται ότι τον περασμένο Μάιο μια εκπαιδευτικός διασύρθηκε μετά από καταγγελία γονέων και τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι φέρεται να είχε προβάλει σε μαθητές δημοτικού σχολείου ταινία με δήθεν “ακατάλληλο, σεξουαλικό περιεχόμενο”; Προφανώς πολύ λίγοι.

Η εκπαιδευτικός που προέβαλε την ταινία “Αγόρια στο ντους” σε μαθητές δημοτικού σχολείου δικαιώθηκε από την ΕΔΕ. Η ΕΔΕ έκρινε ότι η εκπαιδευτικός δεν παραβίασε κανένα νόμο, καθώς η ταινία προοριζόταν για εκπαιδευτικούς σκοπούς και χρησιμοποιήθηκε με τρόπο που δεν ήταν προσβλητικό για τα παιδιά.

Δημοσιογραφική υπερβολή ο σάλος με τη δασκάλα που έδειξε σε ανήλικους μαθητές την πολυβραβευμένη ταινία «Shower Boys»

Η εκπαιδευτικός είχε προβάλλει την ταινία σε μαθητές, στο πλαίσιο του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής. Η ταινία, αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού που ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά του.

Δημοφιλή!!  Ο Κόσμος Εφαρμόζει την Τετραήμερη Εργασία, ενώ η Ελλάδα Προωθεί την Εξαήμερη, Γράφουν οι New York Times

Η απόφαση της ΕΔΕ είναι σημαντική, καθώς ξεκαθαρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν εκπαιδευτικό υλικό που σχετίζεται με τη σεξουαλικότητα, με τρόπο που είναι κατάλληλος για την ηλικία των μαθητών.

Και όμως, για μερικές ημέρες αυτή η υπόθεση ήταν ίσως το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στην Ελλάδα, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι “κίτρινες” τηλεοπτικές εκπομπές έκαναν θραύση, κάποιες εφημερίδες επίσης, ενώ τα περισσότερα δημοσιεύματα είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Τη δασκάλα που φέρεται να μην έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε.

Η απάντηση του σκηνοθέτη στα fake news και την παραπληροφόρηση των ελληνικών ΜΜΕ / “Boys in the Shower”

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω