Screenshot 20231006 091308 Facebook

Εισαγγελία ζητά από την αστυνομία να διερευνήσει γιατί εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε Απεργία – Κινητοποίηση σήμερα έξω από το αστυνομικό τμήμα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι συντάξεις των δικαστών σε προ κρίσης επίπεδα και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών σε εποχές μεσαίωνα!

Η ελληνική δικαιοσύνη, αφού έκρινε ότι οι συντάξεις των δικαστών και μόνο αυτές πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012, συνέχισε τις προκλήσεις απέναντι στους υπόλοιπους εργαζομένους, ζητώντας από την αστυνομία να ερευνήσει τον λόγο για τον οποίο καθηγητές, μέλη της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, συμμετείχαν σε απεργία που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ως ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων!

Τι να πρωτοσχολιάσει κάποιος; Τα αντανακλαστικά της εισαγγελίας Ρεθύμνου που έσπευσε, μετά από καταγγελία μαθητή, να ζητήσει τη διερεύνηση της “πολύκροτης υπόθεσης”, της συμμετοχής συναδέλφων σε απεργία; Το γεγονός ότι η συμμετοχή σε μια απεργία, την οποία κανείς δεν προσέβαλε δικαστικά άρα ήταν σε πλήρη ισχύ, αποτελεί αιτία για να σε καλέσει η αστυνομία για εξηγήσεις; Την κοινωνική σήψη που μέσα από διαδικασίες κοινωνικού αυτοματισμού κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες για την ανικανότητα των κυβερνώντων σε άλλες κοινωνικές ομάδες και εν προκειμένω στους εκπαιδευτικούς;

Καλό θα ήταν τόσο οι εισαγγελικές αρχές όσο και οι γονείς του συγκεκριμένου μαθητή να ζητήσουν από το Υπουργείο Παιδείας τον λόγο για τον οποίο μόνο στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, εδώ και έναν μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν 200 κενά εκπαιδευτικών (γενική και ειδική αγωγή) και χάνονται 4800 ώρες μαθήματος εβδομαδιαίως! Ανάλογη η εικόνα και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του νομού. Σε άλλες περιπτώσεις οι εισαγγελικές αρχές όταν ενημερώνονται από διευθυντές σχολείων για τη μη φοίτηση μαθητών, απειλές και περιστατικά εκφοβισμού εκπαιδευτικών δεν επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο!

Δημοφιλή!!  Μέτρα προστασίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα / ΥΠΕΣ

Είναι πραγματικά ντροπή στην Ελλάδα του 2023 κάποιοι να καταγγέλλουν αυτούς που αγωνίζονται για ό,τι το κράτος επιδεικτικά τους στερεί. Τέτοιου είδους καταγγελίες τουλάχιστον θα έπρεπε να φιλτράρονται και να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων.

Υ.Γ Η απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα όλων των εργαζομένων και η συμμετοχή σε αυτή κοστίζει 70-100 ευρώ ημερησίως σε κάθε εκπαιδευτικό.

Άνοιγμα φωτογραφίας

Ανακοίνωση του Γιάννη Παπαδοπούλου, αντιπρόεδρου ΣΕΠΕ Ρεθύμνου με κάλεσμα σε κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή 6/10 στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού σήμερα και με θλίψη και οργή πληροφορούμαστε ότι μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και «κατήγγειλε» τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απήργησαν στις 21/9/2023 και του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»!!!

Η Εισαγγελία διαβίβασε την «καταγγελία» στο Α.Τ. Ρεθύμνου, που τώρα καλεί τις τέσσερις συναδέλφους για «εξηγήσεις».

Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Δημοφιλή!!  Αδιανόητη Εκμετάλλευση Εργαζομένων: Εργοδότρια στην Πάρο Ζήτησε από Μητέρα να Δουλέψει και η Ανήλικη Κόρη της

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!

  • Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι συναδέλφισσες.
  • Ζητάμε από τις ενώσεις και τα σωματεία του νομού και την ΟΛΜΕ να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Σύμβουλος μπουκάρει απροειδοποίητα σε ειδικό σχολείο, πιέζει να γίνει αξιολόγηση και βαθμολογεί με 1 στα 10 – Καταγγελία για αθέμητες πρακτικές

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Παπαδόπουλος

📌Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου,

Κύλιση προς τα επάνω