ταινιες

Αίτημα προβολής του φοιτητικού έργου αποκατάστασης “Ο κλέφτης και ο τσαγκάρης” στα ελληνικά σχολεία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αίτημα προβολής του φοιτητικού έργου αποκατάστασης “Ο κλέφτης και ο τσαγκάρης” στα ελληνικά σχολεία

Ακολουθεί η επιστολή στο ΥΠΑΙΘΑ

Αξιότιμο Υπουργείο Παιδείας,

Ελπίζουμε αυτό το email να σας βρίσκει καλά.

Αργίες, Γιορτές & Διακοπές από 01/09/23 έως 30/06/24!

Ονομάζομαι Στάθης Τσασάκος, και σας γράφω εκ μέρους της φοιτητικής μας ομάδας από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων που είχε εμπλακεί με πάθος σε ένα σημαντικό έργο αποκατάστασης της ταινίας κινουμένων σχεδίων “Ο κλέφτης και ο τσαγκάρης” (The Thief And The Cobbler). Το έργο μας αποτελεί καρπό συνεργασίας, περίπου, 20 Ελλήνων φοιτητών μηχανικών και καλλιτεχνών οι οποίοι κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν το, για χρόνια ημιτελές αριστούργημα του Richard Williams, εφαρμόζοντας γνώσεις από τη σχολή τους και συγκεντρώνοντας υλικό σε συνεργασία με συλλέκτες του εξωτερικού. Η προσπάθειά μας, αυτή, έχει συγκεντρώσει σημαντική προσοχή, συμμετέχοντας σε διάφορα ελληνικά φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023 αλλά και από τον εκπαιδευτικό χώρο, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το έργο αποκατάστασης της ταινίας “Ο κλέφτης και ο τσαγκάρης” κατέχει μεγάλη πολιτιστική και εκπαιδευτική αξία, αντιπροσωπεύοντας ένα πανέμορφο έργο τέχνης και κινουμένων σχεδίων. Δεδομένης της δυνατότητας της ταινίας να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη στις εκπαιδευτικές εμπειρίες των μαθητών σε όλη την Ελλάδα.
Η ομάδα μας είναι ενθουσιασμένη με την προοπτική να παρουσιάσουμε αυτό το έργο αποκατάστασης στα σχολεία όλης της χώρας. Οραματιζόμαστε τη διοργάνωση ειδικών προβολών που θα συνοδεύονται από ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με την ιστορική και καλλιτεχνική σημασία της ταινίας, με μερικά λόγια που μπορεί να στείλει η ομάδα μας και να αναγνωστούν στους μαθητές από τον/την διευθυντή/διευθύντρια του σχολείου. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει όχι μόνο να διασκεδάσει αλλά και να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά σχετικά με την καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά που ενσωματώνεται σε αυτή την αξιόλογη ταινία κινουμένων σχεδίων, της οποίας η ταλαιπωρημένη ιστορία αποτελεί ένα πολύτιμο μάθημα ζωής.

Παρακαλούμε να μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε την πιθανή συνεργασία που απαιτείται για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Είμαστε ανοιχτοί στο να συντονιστούμε με το Υπουργείο Παιδείας για να προσαρμόσουμε τις προβολές και τις παρουσιάσεις ώστε να ευθυγραμμιστούν με τους εκπαιδευτικούς στόχους και τις επιδιώξεις που θέτει το πρόγραμμα σπουδών. Επιπρόσθετα, πρόκειται για μια αξιοσημείωτη δουλειά από φοιτητές που, ταυτόχρονα, αναδεικνύει τις ικανότητες της γενιάς μας και την δημιουργική πλευρά της σχέσης της με τη τεχνολογία.

Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του να προσφέρουμε στους μαθητές ποικίλες και εμπλουτισμένες εμπειρίες και πιστεύουμε ότι αυτό το έργο αποκατάστασης μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην καλλιτεχνική και πολιτιστική τους κατανόηση.

Σας ευχαριστούμε για την εξέταση του αιτήματός μας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση e-mail με την οποία σας στείλαμε το εν λόγω μήνυμα, για να συζητήσουμε το θέμα αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες.

Θερμούς χαιρετισμούς,
Στάθης
6936533211
[email protected]

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω