questions g21d4336ef 1280

Άτομο με αναπηρία καταγγέλλει οδηγό λεωφορείου για τη συμπεριφορά του – Είπε “Δεν έχεις βοηθό, φίλε; Τότε γιατί βγαίνεις έξω;” όταν ζήτησε να μπει στο λεωφορείο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Άτομο με αναπηρία καταγγέλλει οδηγό λεωφορείου για τη συμπεριφορά του – Είπε “γιατί βγαίνεις έξω;” όταν ζήτησε να μπει στο λεωφορείο

Απάνθρωπη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου σε άτομο με αναπηρία: “Δεν έχεις βοηθό, φίλε; Τότε γιατί βγαίνεις έξω;”

Απάνθρωπη και προσβλητική είναι η συμπεριφορά του οδηγού του λεωφορείου στο περιστατικό που καταγγέλθηκε στο TikTok. Το άτομο με αναπηρία που επιχείρησε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει και ο οδηγός είχε την υποχρέωση να του παράσχει τη βοήθεια που χρειαζόταν για να το κάνει. Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Το ερώτημα του οδηγού “Δεν έχεις βοηθό, φίλε;” είναι ιδιαίτερα προσβλητικό. Υποδεικνύει ότι το άτομο με αναπηρία είναι ανίκανο να φροντίσει τον εαυτό του και ότι χρειάζεται τη βοήθεια κάποιου άλλου για να ζήσει. Πρόκειται για μια εντελώς ανάρμοστη ερώτηση που δεν έχει θέση σε μια σύγχρονη, ανοιχτή κοινωνία.

Το δεύτερο ερώτημα του οδηγού “Τότε γιατί βγαίνεις έξω;” είναι ακόμη πιο προσβλητικό. Αφήνει να εννοηθεί ότι το άτομο με αναπηρία δεν έχει δικαίωμα να βγει από το σπίτι του ή να ζήσει μια ανεξάρτητη ζωή. Πρόκειται για ρατσιστική και εκφοβιστική ερώτηση που δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Νέα Έκθεση ΟΗΕ / Στερεότυπα “ριζωμένα” στην κοινωνία για τη βία κατά των γυναικών!!

Δημοφιλή!!  Το Υπουργείο Παιδείας Γυρίζει την Πλάτη στους Εκπαιδευτικούς Γονείς ΑΜΕΑ: Χωρίς Δικαίωμα Μετάθεσης Παρά τις Ανάγκες τους

Αφού τελικά βοήθησε το άτομο με αναπηρία να επιβιβαστεί στο λεωφορείο, ακολούθησε ένας δεύτερος γύρος προσβλητικής συμπεριφοράς, καθώς ο οδηγός ακούγεται να λέει: “Έι, το κράτος πληρώνει τον βοηθό σου. Όλα στην τσέπη σου…”.

Αυτή η συμπεριφορά του οδηγού αποτελεί ντροπή για την κοινωνία μας. Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Η ρατσιστική και εκφοβιστική συμπεριφορά απέναντι στα άτομα με αναπηρία είναι αποτέλεσμα της κοινωνίας μας.

Επιβάλλεται να εργαστούμε για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς που σέβεται και αναγνωρίζει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την αναπηρία τους.

 

@kapten_amearika Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_ ♬ original sound – Κάπτεν ΑμεΆρικα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω