coronavirus 4981176 1920

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες για την ανάδειξη των προβλημάτων των αλλεργικών παιδιών!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες προς τρία Υπουργεία, για την ανάδειξη των προβλημάτων των αλλεργικών παιδιών.

Ο πανελλήνιος «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες»  είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, συστάθηκε προ διετίας και αριθμεί μέλη από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τον απαρτίζουν γονείς, φίλοι, συγγενείς, φροντιστές παιδιών με αλλεργίες καθώς και πολίτες ευαισθητοποιημένοι σε προβλήματα υγείας, που σχετίζονται με τις αλλεργίες.

Στους γενικότερους στόχους του Συλλόγου, εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται:

  • Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πολύπλευρο νόσημα της αλλεργίας.
  • Η απαγόρευση βρώσιμων κερασμάτων στα σχολεία, όταν υπάρχει διάγνωση, που αφορά παιδί με αλλεργία.
  • Η ξεκάθαρη συμπερίληψη της προγεμισμένης σύριγγας αυτοενιέμενης αδρεναλίνης στις Πρώτες Βοήθειες, η εκπαίδευση του εκπαιδευτικού προσωπικού στη χρήση της και η αναγκαιότητα ύπαρξής της σε κάθε σχολικό συγκρότημα.
  • Η στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων όπου φοιτούν αλλεργικά παιδιά  με Σχολικούς Νοσηλευτές, ύστερα από σχετική γνωμάτευση.

Για άλλη μια φορά με λύπη διαπιστώνουμε ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο αριθμός των Σχολικών Νοσηλευτών  που έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής στα σχολεία δεν είναι επαρκής ώστε να καλυφθούν τα δοσμένα κενά. Θεωρούμε ότι διαρκές μέλημα της πολιτείας θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της υγείας αλλά και της ζωής των παιδιών μας, ώστε να κινούνται, να ζουν, να μαθαίνουν και να εκπαιδεύονται σε ένα υγιές σχολικό περιβάλλον. Παρακαλούμε, λοιπόν, να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά των σχολικών μονάδων από Σχολικούς Νοσηλευτές, ώστε να ικανοποιηθούν  όλες οι ανάγκες των μαθητών που χρήζουν υποστήριξης.

Δημοφιλή!!  Αδιανόητη Εκμετάλλευση Εργαζομένων: Εργοδότρια στην Πάρο Ζήτησε από Μητέρα να Δουλέψει και η Ανήλικη Κόρη της

Ευελπιστούμε στη θετική σας απόκριση και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες για το παραπάνω θέμα. Παραμένουμε επίσης στη διάθεσή σας για μια άμεση συνάντηση στο Υπουργείο με εκπροσώπους του Συλλόγου, προκειμένου να συνεργαστούμε και να σας καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις, που αφορούν την προστασία για το αλλεργικό παιδί στο σχολείο. Νέα Έκθεση ΟΗΕ / Στερεότυπα “ριζωμένα” στην κοινωνία για τη βία κατά των γυναικών!!

Για το  Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες,

Η Πρόεδρος                                                           Η Γεν. Γραμματέας

Ζιώγα Μαρία                                                     Δημητριάδου Φεβρωνία

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω