ΣΠΙΤΙ

Βρετανία: Κίνδυνος κατάρρευσης για δεκάδες σχολικά κτίρια!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τα τελευταία χρόνια, στη Βρετανία έχουν δημιουργηθεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια σχολικών κτιρίων. Συγκεκριμένα, σε ορισμένα κτίρια έχει εντοπιστεί η παρουσία του λεγόμενου ενισχυμένου αυτοκλιβανωμένου αεριούχου τσιμέντου (Reinforced Autoclaved Aerated Cement – RAAC), το οποίο μπορεί να ενέχει κίνδυνο κατάρρευσης.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς και τους μαθητές που φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών τους. Το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των κτιρίων. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι εργασίες αυτές και πόσο θα κοστίσουν.

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης, η οποία έχει κατηγορηθεί για έλλειψη εποπτείας και συντήρησης των σχολικών κτιρίων.

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Δημοφιλή!!  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ: Καύσωνας Μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Στην Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, υπάρχει επίσης το πρόβλημα των σχολικών κτιρίων. Περίπου 15.000 σχολικά κτίρια στην Ελλάδα βρίσκονται σε κακή κατάσταση και χρειάζονται άμεσες εργασίες επισκευής ή αντικατάστασης.

Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, όπου τα σχολεία είναι συχνά παλιά.

Η έλλειψη εποπτείας και συντήρησης των σχολικών κτιρίων έχει οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα ασφάλειας.

Σχολεία υπό κατάρρευση: «Κανείς δεν δικαιούται να πει ότι δεν ήξερε!»

Στην Ελλάδα τα σύγχρονα σχολικά κτίρια αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα που τα θέλει παλιά, κακοκατασκευασμένα και ουσιαστικά ασυντήρητα. Η κατάσταση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Βρετανία: Κίνδυνος κατάρρευσης για δεκάδες σχολικά κτίρια | Μεσημβρινό δελτίο | 01/09/2023

Σοκ! Ελλάδα 2023: Πόσα σχολεία είναι ακόμη γεμάτα καρκινογόνο αμίαντο;

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω