h mathitria pou kopike me 22 000

Κανείς δεν ξεφεύγει από το ψαλίδι της ελάχιστης βάσης εισαγωγής / Μαθήτρια κόπηκε με 22.000 μόρια

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Κανείς δεν ξεφεύγει από το ✂️ ψαλίδι της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.
Όπως αποδεικνύει για άλλη μια χρονιά, το σύστημα των πανελληνίων του νόμου Κεραμέως με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) στα πανεπιστήμια υπάρχει μόνο και μόνο για να ωθεί μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Μαθήτρια που μας ζήτησε να αναρτήσουμε τους βαθμούς της (φωτογραφία), είχε ως στόχο την Αρχιτεκτονική Αθήνας, ωστόσο δεν μπόρεσε να την δηλώσει στο μηχανογραφικό της παρά τους άριστους βαθμούς της, λόγω της βάσης εισαγωγής. Η μαθήτρια με τους βαθμούς της φωτογραφίας, που συγκέντρωσε συνολικά πάνω από 22.000 μόρια, δεν περνά στη σχολή που επιθυμεί, γιατί στο μάθημα του ελευθέρου σχεδίου βρίσκεται κάτω από την βάση εισαγωγής για το συγκεκριμένο τμήμα με διαφορά μικρότερη της μονάδας, ένα ειδικό μάθημα που δεν διδάσκεται στα περισσότερα σχολεία. Ηλεκτρονική έκδοση και χορήγηση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και τίτλων σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Ουσιαστικά η ΕΒΕ όχι μόνο κόβει ✂️ αυτόματα τους μισούς υποψηφίους κάθε χρόνο, αλλά επιπλέον θέτει παράλογα κριτήρια για όλους τους μαθητές. Ένας μαθητής που επιθυμεί να εισαχθεί σε μία αρχιτεκτονική σχολή, πρέπει να:
1. Να είναι πάνω από τη βάση εισαγωγής στην ομάδα προσανατολισμού του (Θετικές Επιστήμες).
2. Να είναι πάνω από τη βάση εισαγωγής στο ειδικό μάθημα “Γραμμικό σχέδιο”
3. Να είναι πάνω από τη βάση εισαγωγής στο ειδικό μάθημα “Ελεύθερο σχέδιο”
4. Να συγκεντρώνει συνολικά μόρια ικανά ώστε να εισαχθεί στο τμήμα με του γνωστούς όρους προσφοράς-ζήτησης των πανελληνίων.
Οι αριστούχοι αποκλείονται από την Αρχιτεκτονική επειδή έχουν επιτύχει μερικά δέκατα της μονάδας κάτω από την ελάχιστη βαθμολογία στο Ελεύθερο ή το Γραμμικό Σχέδιο. Εδώ είναι απαραίτητο να υπογραμμιστεί ότι τα μαθήματα αυτά δεν περιλαμβάνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των λυκείων και πρέπει να καταφεύγουν σε εξωσχολική βοήθεια με τις ευλογίες του Υπουργείου Παιδείας.
Τέσσερις 🪓 κόφτες υπάρχουν ώστε ένας  μαθητής να μην μπει σε δημόσια αρχιτεκτονική σχολή.
Μένουμε Ενεργοί 
359483395 1003974977607802 3230180676955972440 n
Η Ζηνοβία Κονταξοπούλου  που κόπηκε με 22.000 μόρια
H Μαθήτρια που κόπηκε με 22.000 μόρια απ'την Αρχιτεκτονική μιλάει στο Kontra24 Ζηνοβία Κονταξοπούλου
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω