no g619e53e52 1920

Αν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν βλέπει τον σύλλογο Κ. Σωτηρίου δε θα βλέπει ούτε τον δικό μας, ούτε κανέναν – Σωματεία συσπειρώνονται απέναντι στον αποκλεισμό συλλόγου εκπαιδευτικών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εξελίξεις είχαμε μέσα στο σαββατοκύριακο στο ζήτημα άρνησης του επίσημου σωματείου από διευθυντή εκπαίδευσης. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν οι άλλοι δύο σύλλογοι εκπαιδευτικών της ίδιας περιοχής, ο σύλλογος Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και ο σύλλογος Αλέξανδρος Δελμούζος, τασσόμενοι στο πλευρό του γειτονικού τους σωματείου, ενώ ανάλογες κινήσεις αναμένονται και από άλλους. Δείτε τις ανακοινώσεις:

ΒΒΒ

ΘΕΜΑ: Ψήφισμα στήριξης του συλλόγου Π.Ε. « Κ. Σωτηρίου»

Σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς από το ΥΠΑΙΘ & κυβέρνηση. Εν μέσω μαζικών αγώνων του κλάδου μας ενάντια στην αξιολόγηση σχ. μονάδων και εκπαιδευτικών και ενάντια στο σχολείο του ανταγωνισμού, των περικοπών και της αγοράς συνολικά. Σε μια περίοδο που το συνδικαλιστικό κίνημα και οι αγώνες του μπαίνουν στο στοχαστρο και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αντεργατικό ν Χατζηδάκη και την καταστολή.

Ο Δ/ντής εκπαίδευσης προχώρησε σε μια πρωτοφανή επίθεση στο σύλλογο Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» με δημόσια ανακοίνωσή του σε όλα τα μέσα, τους Δήμους, τις σχ. επιτροπές και τις σχ. μονάδες Π.Ε. με αφορμή την κινητοποίηση των σωματείων της Αν Αττικής στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 στην παρέμβασή μας στην 1η συνάντηση συμβούλων-αξιολογητών. Ανακοίνωσε την διακοπή της επικοινωνίας του με το συγκεκριμένο σωματείο και την πρόεδρό του!!! και στη συνέχεια απάντησε αρνητικά σε αίτημα του σωματείου για συνάντηση για σοβαρά ζητήματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς.

Λαμβάνοντας υπ όψη και την απάντηση του συλλόγου Π.Ε. « Κ. Σωτηρίου που αποτυπώνει με αναλυτικό και σαφή τρόπο τα γεγονότα

Από τη μεριά μας ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ότι:

  • Η αμφισβήτηση και ο αποκλεισμός θεσμοθετημένου σωματείου βάλει ευθέως ενάντια στην ελεύθερη και κατοχυρωμένη συνδικαλιστική δράση και μας αφορά όλους. Τα σωματεία εκπροσωπούνται από τις διοικήσεις τους που προκύπτουν μέσα από τη δημοκρατική λειτουργία τους και καμιά παρέμβαση στα εσωτερικά του σωματείου και στην επιλεκτική εκπροσώπηση του δεν νομιμοποιείται, από τη διοίκηση ή όποιον άλλο.

  • Οι απειλές με «νόμιμες ενέργειες» ενάντια στη δράση σωματείου ανοίγει επικίνδυνους δρόμους ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Τέτοιες πρακτικές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

  • Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να προβάλουν τη δράση των μελών τους.

  • Τα σωματεία αγωνίζονται για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και δεν μπορεί η γνώμη του κάθε υπηρεσιακού παράγοντα για τη δράση του σωματείου να καθορίσει αν θα αναγνωρίζει το θεσμικό ρόλο των σωματείων και την νομικά θεσμοθετημένη υποχρέωση για επικοινωνία ή όχι.

Δημοφιλή!!  Τσουνάμι συγχωνεύσεων τμημάτων και στην Κρήτη - Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς

Καλούμε το Δ/ντη Εκπαίδευσης να σταματήσει την προσπάθεια μετατόπισης των επίδικων της περιόδου και της προσοχής συναδέλφων από τα πραγματικά προβλήματα και κάθε προσπάθεια στοχοποίησης της δράσης των σωματείων, παρεμπόδισης της δράσης τους, παρέμβασης στα εσωτερικά τους και στην δημοκρατική τους εκπροσώπηση και ενάντια στον ελεύθερη συνδικαλιστική δράση συνολικά. Θεωρούμε επιβεβλημένο να συζητήσει με το σωματείο τις θέσεις του για όλα τα σοβαρά ζητήματα που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο (πχ αξιολόγηση, προγραμματισμός των τμημάτων, μετακινήσεις μαθητών, αυταρχικές συμπεριφορές απέναντι στους εκπαιδευτικούς κλπ), όπως ήδη ζητήθηκε.

Κάθε προσπάθεια αποκλεισμού του σωματείου θα μας βρει απέναντι και εμάς και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα – τα σωματεία, τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Δηλώνουμε ότι αν ο δ/ντής εκπαίδευσης “δεν βλέπει” το ΣΕΠΕ “Κ. Σωτηρίου” δε θα “βλέπει” ούτε το δικό μας σωματείο ούτε κανένα άλλο στην Αν Αττική. Θα συμμετέχουμε σε κάθε κινητοποίηση που θα οργανωθεί για το θέμα αυτό.

Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/ους να συσπειρωθούν και να υπερασπίσουν το σωματείο και κάθε σωματείο. Μαζικά και μαχητικά να υπερασπίσουμε τον αγώνα μας για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα μας.

Δημοφιλή!!  Εκπαιδευτικοί Μουσικής: Επιτακτική η ανάγκη κάλυψης των οργανικών θέσεων μουσικής στους επικείμενους διορισμούς

δελμουζος

Καλούμε τον Διευθυντή Π.Ε. Ανατολικής Αττικής να αναθεωρήσει τη στάση του, ως προς την άρνηση του να συναντήσει θεσμικά το ΔΣ του συλλόγου Κ. Σωτηρίου. Στηρίζουμε την καταγγελία του ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου εναντίον του διευθυντή Π.Ε Ανατολικής Αττικής

Παλλήνη:29-5-2023

Ο σύλλογος με ομόφωνη απόφαση που έλαβε στο διοικητικό συμβούλιο στις 9/5 έχει διατυπώσει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της καταγγελίας του Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, εναντίον ορισμένων μελών του ΔΣ του συλλόγου Κ. Σωτηρίου . Για το ΔΣ του συλλόγου μας ο μοναδικός κριτής των αποφάσεων, των θέσεων και των πρακτικών των σωματείων είναι τα μέλη τους.

Σε κάθε περίπτωση το κάθε στέλεχος έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του και να καταγγέλλει τον οποιοδήποτε , αυτό που δεν έχει δικαίωμα είναι να χρησιμοποιεί τη θεσμική του θέση και να επιβάλει άτυπες ποινές . Δεν μπορεί να είναι ανεκτή, από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, η άρνηση συνάντησης από μεριά της διοίκησης με το ΔΣ ενός σωματείου. Στηρίζουμε την καταγγελία του συλλόγου Κ. Σωτηρίου εναντίον του Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής . Η άρνηση συνάντησης με το Δ.Σ. ενός συλλόγου αναφέρεται στο σύνολο των μελών του συλλόγου. Τα μέλη του συλλόγου θα κρίνουν τη στάση, τις θέσεις, αλλά και τις πρακτικές των μελών του ΔΣ, με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές του σωματείου Κ. Σωτηρίου. Καλούμε τον Διευθυντή Π.Ε. Ανατολικής Αττικής να δώσει άμεσα λύση και να συναντήσει θεσμικά το Δ.Σ. του συλλόγου Κ. Σωτηρίου, σε αντίθετη περίπτωση θα επανεξετάσουμε την στάση του συλλόγου μας απέναντι του .

Ο σύλλογος μας θα στηρίξει δυναμικά κάθε πρωτοβουλία των σωματείων και του ΔΣ της ΔΟΕ για το συγκεκριμένο θέμα .

Αλληλεγγύη – Ενότητα – Αγώνας

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω