afisa 39 scaled E-WALL

39ο Διεθνές Συνέδριο / «Εκπαιδευτικοί οργανισμοί μάθησης» – 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2023!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης διοργανώνει το 39ο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με θέμα «Εκπαιδευτικοί οργανισμοί μάθησης», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2023.

Σκοπός του 39ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών είναι η παρουσίαση θεμάτων σχετικά με τις μεθόδους οργάνωσης, εξέλιξης, διοίκησης και βελτίωσης των εκπαιδευτικών οργανισμών μάθησης για την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη και λειτουργία τους. Επιπλέον είναι η ανάλυση θεμάτων  σχετικά με τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και τις Πρακτικές για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας. Τέλος, το συνέδριο θα επικεντρώσει τις εργασίες του στη γλωσσική επιθετικότητα, τον γλωσσικό ρατσισμό

Οι βασικοί άξονες του συνεδρίου είναι:

Οργανισμοί Μάθησης . Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Οργανισμών Μάθησης . Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Οργανισμών Μάθησης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης . Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Οργανισμών Μάθησης . Διοίκηση Εκπαιδευτικών Οργανισμών Μάθησης και Διαπολιτισμικότητα .  Ηγεσία και Οργανωτικό Κλίμα

Καθίσταται, λοιπόν, φανερό, ότι το συνέδριο αποκτά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Γι’ αυτό παρακαλούμε να προωθήσετε την ανακοίνωση του συνεδρίου στις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς σας προς ενημέρωσή τους.

Erasmus+ Οδηγός Προγράμματος 2023: Τι είναι το Erasmus+; Ποιοι είναι οι στόχοι ERASMUS+;

Δημοφιλή!!  Επιμορφωτικό Σεμινάριο / Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα: http://ipode.gr/39conference/.

 

afisa 39 scaled E-WALL

 

Ανακοίνωση 39ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα

«Εκπαιδευτικοί οργανισμοί μάθησης»

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης διοργανώνει το 39ο Διεθνές Συνέδριο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με θέμα «Εκπαιδευτικοί οργανισμοί μάθησης» στις 30/6 έως 2/7/2023.

Το συνέδριο θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω Zoom για εισηγητές και ακροατές, καθώς επίσης και από το κανάλι του Ινστιτούτου Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης στο Youtube: ipode gr έτσι, ώστε, όσοι επιθυμούν, να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν ελεύθερα.

Το 39ο Διεθνές Συνέδριο θα επικεντρώσει τις εργασίες του σε τρία βασικά και επίκαιρα θέματα της εκπαίδευσης, τα οποία είναι τα εξής:

1. Τις μεθόδους οργάνωσης, εξέλιξης, διοίκησης και βελτίωσης των εκπαιδευτικών οργανισμών μάθησης για την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη και λειτουργία τους. Ανέκαθεν το σχολείο, με τις όποιες ατέλειες και τις αδυναμίες του, αποτελούσε οργανισμό μάθησης, αφού στην όποια διαδικασία μάθησης συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι οι εμπλεκόμενοι, από τους μαθητές μέχρι τους εκπαιδευτικούς, το λοιπό προσωπικό, τους γονείς, τα σχετικά συμβούλια, την τοπική αυτοδιοίκηση κ.λπ.. Η συμμετοχή αυτή δεν λειτουργούσε φυσικά πάντα με τον πιο αποτελεσματικό και πιο ενδεδειγμένο τρόπο. Στη σύγχρονη εποχή όλο και περισσότερο γίνεται αποδεκτό πως μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη συμμετοχή και λειτουργία όλων των εμπλεκομένων θα αναβαθμίσει τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς μάθησης.

Δημοφιλή!!  Προσωρινοί πίνακες κατάταξης για την κατάρτιση του ΕΚΠΑ "Προσωποποιημένη Επιμόρφωση με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης"

Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκει να συμβάλει το παρόν συνέδριο με την πρόταση για συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.

European School Radio: Social Radio 2.0- Το Podcast στα σχολεία

2. Τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και τις Πρακτικές για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας, που παραμένουν διαρκώς επίκαιρα θέματα, λόγω των συνεχών μεταναστευτικών ροών διεθνώς, της ύπαρξης της διαρκώς ανανεούμενης και συμπληρούμενης ελληνικής διασποράς, αλλά και της διεθνικότητας που χαρακτηρίζει την ελληνική γλώσσα. Οι προσπάθειες από την ελληνική πολιτεία για έλεγχο των συνόρων και διευθέτηση του ζητήματος μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών συμφωνιών είναι διαρκείς. Η προσωρινή παραμονή ορισμένων μεταναστών στη χώρα μας αλλά και η μόνιμη εγκατάσταση κάποιων άλλων, αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για την ελληνική εκπαίδευση.

Η ελληνική διασπορά και η διεθνικότητα της ελληνικής γλώσσας ως μητέρας των ρομανικών γλωσσών, η οποία διδάσκεται σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε κέντρα διά βίου μάθησης σε πολλές χώρες του κόσμου, αποτελεί, επίσης, ένα θέμα εθνικής σημασίας για την εκπαίδευση και την εκπαιδευτική πολιτική.

Δημοφιλή!!  5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής των Επιστημών μέσω Σύγχρονων Τεχνολογιών

3. Τη γλωσσική επιθετικότητα, τον γλωσσικό ρατσισμό αλλά και γενικότερα το πρόβλημα της επιθετικότητας και την εκδήλωση αυξημένων κατά πολύ βίαιων συμπεριφορών πολιτών όλων των ηλικιών, που γίνεται όλο και συχνότερη τις τελευταίες δεκαετίες.

Τα σχετικά αναλυτικά προγράμματα, τα οποία είναι απαραίτητα για να συμβάλουν στην ανάσχεση των προβλημάτων αυτών, βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο του διεθνούς αυτού διαλόγου. Οφείλουμε, να ενσκήψουμε σε αυτά τα προβλήματα, να αναζητήσουμε τα αίτια –κοινωνικά, ψυχολογικά, πολιτικά– τις διαδικασίες ανάπτυξής τους και να συγκροτήσουμε τις μεθόδους αντιμετώπισής τους. Με τον τρόπο αυτό θα διατυπωθούν νέες προτάσεις για να διαμορφωθούν νέα αναλυτικά προγράμματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Καθίσταται, λοιπόν, φανερό ότι το συνέδριο αποκτά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την πολιτική γενικότερα και αφορά άμεσα στη δημιουργία ενός καινούριου οράματος για την εκπαίδευση, το οποίο θα αποτελέσει αφετηρία για μια νέα επανεκκίνηση προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Τα πρακτικά από την παρουσίαση των εισηγήσεων του συνεδρίου θα σταλούν σε όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας κυρίως όμως στους πολιτικούς φορείς του.

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω