ΙΤΥΕ Διόφαντος / Παραγγελία Επαναχρησιμοποιούμενων Βιβλίων για το σχολικό έτος 2023-2024

Ενημέρωση της ΙΤΥΕ Διόφαντος στα σχολεία για την παραγγελία Επαναχρησιμοποιούμενων Βιβλίων για το σχολικό έτος 2023-2024

Ακολουθεί το μήνυμα

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση «Διδακτικά βιβλία Γενικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Σχολικά εγχειρίδια Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) και Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.) της Α/θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2023-2024», αρ. Πρωτ. Φ.31/ΑΓ/114278/Δ1 – 21/09/2022, στο τέλος του σχολικού έτους τα αναγραφόμενα στη σχετική Υ.Α. βιβλία θα πρέπει να επιστρέφονται από τους μαθητές, να παραμένουν στο σχολείο και να χρησιμοποιούνται ξανά το επόμενο σχολικό έτος.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως:

Ø  Για τις Σχολικές Μονάδες που τα βιβλία τα οποία έχουν επιστραφεί ή επιστραφούν δεν αναμένεται να καλύψουν το μαθητικό δυναμικό του σχολικού έτους 2023-2024, έχει ενεργοποιηθεί η καρτέλα «Επαναχρησιμοποιούμενα» στη σελίδα των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, menu «Παραγγελίες».

Στη σχετική καρτέλα δίνεται η δυνατότητα παραγγελίας των επιπλέον βιβλίων που απαιτούνται προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του μαθητικού δυναμικού για το σχολικό έτος 2023-2024.

Παρακαλούμε η καρτέλα να συμπληρωθεί το αργότερο έως το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Ø  Διευκρινίζουμε πως οι Σχολικές Μονάδες που δεν αναμένεται να χρειαστούν επιπλέον βιβλία δε χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.

Για να μην υπάρχει καθυστέρηση στην παραλαβή των σχετικών βιβλίων, μετά την παραγγελία τους θα συμπεριλαμβάνονται στην αμέσως επόμενη Συμπληρωματική Παραγγελία που θα υπολογίζεται (περίπου ανά εβδομάδα) τον Σεπτέμβριο. Επομένως, όσο νωρίτερα γίνεται η παραγγελία, τόσο νωρίτερα μπορούν να ληφθούν και τα βιβλία.

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης και νέας παραγγελίας σε περιπτώσεις που αυτό απαιτείται (αύξηση μαθητικού δυναμικού, λανθασμένη προηγούμενη δήλωση κτλ), εντός όμως του σχετικού διαστήματος και σύμφωνα με τις αναγραφόμενες στη σελίδα οδηγίες.

Μετά την ανάρτηση της Συμπληρωματικής Παραγγελίας οι σχολικές μονάδες μπορούν να λαμβάνουν τα βιβλία που εμπεριέχονται σε αυτή από το απόθεμα του Κέντρου Διανομής τους. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως δε θα πρέπει να δίνονται από τα Κέντρα Διανομής βιβλία τα οποία δεν εμπεριέχονται σε Συμπληρωματική Παραγγελία.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση,

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Εκδόσεων του ΙΤΥΕ Διόφαντος

Διεύθυνση Εκδόσεων – ΙΤΥΕ Διόφαντος

Ιστότοπος: https://publications.cti.gr/

Επικοινωνία: infopublications@cti.gr

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall