graphic 1020366 1920 E-WALL

Αριστοτέλης / Καθολική συμμετοχή στη στάση εργασίας ακύρωσε τις εξετάσεις PISA και τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας και στα δυο σχολεία του Αριστοτέλη και σε δεκάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, ακύρωσε τις εξετάσεις PISA και τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ

Μεγάλη νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος η ακύρωση των εξετάσεων PISA σε δεκάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας της μαζικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων και της μαζικής αποχής μαθητών και γονιών. Οι εκπαιδευτικοί σε όλη την χώρα αψήφησαν τις απειλές και τους εκβιασμούς του υπουργείου, την αγωγή για ακόμα μια χρονιά της Κεραμέως στην στάση εργασίας που προκήρυξαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, τις απειλές Κόπτση με το κατάπτυστο έγγραφο που έστειλε στα σχολεία, και συμμετείχαν στην κηρυγμένη στάση εργασίας των σωματείων και της ΑΔΕΔΥ. Μόνο στην Αττική η ακύρωση άγγιξε πολύ μεγάλα ποσοστά, σε πολλά σωματεία η ακύρωση ήταν καθολική.

Δημοφιλή!!  Αναπληρώτρια με σπασμένο πόδι εξωθείται σε άδεια άνευ αποδοχών ενώ έχει πολύμηνη αποκατάσταση μπροστά της: Θύμα της άδικης νομοθεσίας για τους αναπληρωτές!

 Στον Αριστοτέλη ακυρώθηκαν οι εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα 10/5 και στα 2 σχολεία συγκεκριμένα στο 48 ΔΣ και στο 8 ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας, που η συμμετοχή των συναδέλφων στη στάση εργασίας ήταν καθολική όπως και η αποχή των γονέων που κράτησαν τα παιδιά τους στο σπίτι! 

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τους γονείς των δύο σχολείων που σήκωσαν με επιτυχία το βάρος της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου στο σύλλογο μας. Απέδειξαν ότι η σχολική κοινότητα, όταν δρα αποφασισμένα και μαζικά, μπορεί να ακυρώσει τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και στην κατηγοριοποίηση σχολείων-μαθητών -εκπαιδευτικών. 

Σημαντική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του Αριστοτέλη από το πρωί έξω από τα σχολεία-εξεταστικά κέντρα στις συγκεντρώσεις ενημέρωσης, όπως είχαν προγραμματιστεί! Δεκάδες εκπαιδευτικοί από το πρωί και στα 2 σχολεία-εξεταστικά κέντρα με πανό και τα γράμματα του σωματείου προς τους γονείς, εξηγούσαν το ολέθριο σχέδιο της κυβέρνησης. Όρθωσαν ανάστημα αξιοπρέπειας κι αγάπης στο δημόσιο σχολείο, στο σχολείο για όλα τα παιδιά!  

Δημοφιλή!!  Οι εκπαιδευτικοί δεν εκφοβίζονται, για τους μαθητές τους και το δίκαιο αγωνίζονται!

 Για ακόμη μια φορά οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί στέκονται απέναντι στον νόμο της κατηγοροποίησης και της αξιολόγησης που επιδιώκει να απαγορεύσει κάθε εναπομείνουσα δραστηριότητα χαράς και δημιουργίας στο δημόσιο σχολείο, να το μετατρέψει σε  ατέλειωτο εξεταστικό κάτεργο για  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και να συγκεντρώσει τα «επιστημονικά» δεδομένα που θα νομιμοποιούν το ιδεολόγημα των οικονομικά ισχυρών του κόσμου ότι οι φτωχοί και «διαφορετικοί» μαθητές των σχολείων μας δεν έχουν καμία θέση στην εκπαίδευση, οπότε δεν χρειάζονται ούτε εκπαιδευτικούς ούτε σχολεία.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ αντί να ενσκύψουν στα χρόνια και υπαρκτά προβλήματα της εκπαίδευσης, διογκωμένα απ’ τη δεκαετή και πλέον οικονομική κρίση και τα τρία χρόνια πανδημίας που συσσώρευσαν μαθησιακές ελλείψεις, απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία να σιωπήσουν μπροστά στην απόφασή τους να εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς και τους αποκλεισμούς, συμπληρώνοντας κομμάτι κομμάτι το παζλ του εμπορευματοποιημένου, φθηνού, αποσπασματικού κι αποκομμένου απ’ τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, σχολείου με τα εξεταστικά φίλτρα της Pisa, της τράπεζας θεμάτων, της ΕΒΕ. 

Δημοφιλή!!  Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

Σε όλα αυτά απαντάμε με τον μαζικό, ανυποχώρητο αγώνα μας και τη σθεναρή αντίσταση μας απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια τους. Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δημόσιο δωρεάν σχολείο της χαράς, της δημιουργίας και των ίσων δικαιωμάτων. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, τα καταφέραμε! Ακυρώσαμε τις εξετάσεις PISA στα σχολεία μας!

Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο

Θέλουμε σχολείο να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται! Στους δρόμους γιγαντώνουν και δικαιώνονται!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Τάσσου Δήμητρα Πετροπούλου Έλενα

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω