εκλογες

Τελικά η εκλογική άδεια εγκρίνεται σε όλους ή σε όποιον θέλει η διεύθυνση; Η Α/βαθμια Ηρακλείου απορρίπτει την 3η εκλογική ημέρα σε εκπ/κους!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η διεύθυνση Ηρακλείου απορρίπτει την 3η εκλογική ημέρα σε εκπ/κους που πρέπει να μετακινηθούν σε άλλη περιφερειακή ενότητα!!!

Όταν όλες οι διευθύνσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα (νησιωτική και μη), αλλά και στην Κρήτη (εκτός Ηρακλείου) εγκρίνουν την 3η μέρα εκλογικής άδειας που δικαιούνται οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί για να ασκήσουν το εκλογικο τους δικαίωμα, στο Ηράκλειο Κρήτης έχουμε το φαινόμενο της επιλεκτικής έγκρισης της 3η ημέρας εκλογικής άδειας.
Εμείς Δεν πιστεύουμε τις φήμες που ακούσαμε, ότι δηλαδή  σε “γαλάζιους” εκπαιδευτικούς θα εγκριθεί η 3η ήμερα, απλά διαβάζουμε την ανακοίνωση των αιρετών:
Ακολουθεί η ανακοίνωση των αιρετών ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου!
Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου
Να εγκριθούν τα αιτήματα των συναδέλφων για την εκλογική άδεια
Ως αιρετοί εκπρόσωποι, έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων από πλήθος συναδέλφων, οι οποίοι εμπίπτουν στην κατηγορία του εκλογικού σώματος, για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, που πρέπει να μετακινηθούν σε άλλη περιφερειακή ενότητα εκτός Κρήτης. Οι συνάδελφοι αυτοί με βάση το Π.Δ. 26/2012 και το ν. 3528/2007 δύναται να δοθεί μια (1) επιπλέον ημέρα άδειας από την υπηρεσία, προκειμένου να μετακινηθούν στον τόπο μόνιμων συμφερόντων τους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Ωστόσο, η Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου απορρίπτει σε συντριπτικό ποσοστό και χωρίς αιτιολόγηση τα αιτήματα των συναδέλφων για τη μία επιπλέον ημέρα εκλογικής άδειας. Είναι ενδεικτικό ότι σε συναδέλφους που πρέπει να μετακινηθούν με δύο ή και 3 μεταφορικά μέσα και σε απομακρυσμένους, από την Κρήτη, προορισμούς δε δίνεται η τρίτη ημέρα άδειας.
Ως αιρετοί εκπρόσωποι ζητάμε από τον Διευθυντή Π.Ε. ν. Ηρακλείου:
• Να εγκρίνει τα αιτήματα των συναδέλφων για την εκλογική άδεια, ούτως ώστε να συμμετέχουν απρόσκοπτα με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές.
• Να παραθέσει δημόσια προς τους συναδέλφους ποιες περιφερειακές ενότητες, με τα δικά του κριτήρια, τηρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ή μη της μία επιπλέον ημέρας εκλογικής άδειας.
• Να αιτιολογήσει γραπτώς, σε κάθε αίτημα συναδέλφου, τους λόγους απόρριψης της άδειας που ζητούν για τη μετακίνησή τους στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.
Οι αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου,
Γιώργος Μακράκης & Γρηγόρης Γιαμαλάκης
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω