πετρες

Δεν φαντάζεστε πως δήλωσαν τελικά σχολεία οι υποψήφιοι διευθυντές – Γελάνε και οι πέτρες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αδύνατον για το ΥΠΑΙΘ να μη τα κάνει μαντάρα, έστω και σε ένα στάδιο της επιλογής διευθυντών σχολείων. Το σίριαλ λοιπόν συνεχίζεται κανονικά με νέο επεισόδιο. Είχαμε μείνει στις συνεντεύξεις, όπου ξεπεράστηκε κάθε όριο (δείτε: Όργια στις συνεντεύξεις διευθυντών – Απίστευτες ιστορίες ), όπου είδαμε εκπαιδευτικούς από κάθε μεριά της χώρας να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, ενάντια στα συμβούλια επιλογής, με τις “περίεργες” βαθμολογήσεις να φαίνονται και με στατιστικά στοιχεία δείτε πίνακα που αφορά διεύθυνση της Αττικής:

Εικόνα1

Τέλος πάντων επόμενο βήμα ήταν η δήλωση προτιμήσεων σχολείων από τους υποψηφίους, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αλλά φυσικά ούτε αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί απλό. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα λοιπόν κατέρρευσε(ασχολίαστο), παρότι δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος ο αριθμός των αιτούντων και το υπουργείο αντέδρασε με δελτίο τύπου! Δεν αστειευόμαστε. Με ένα απλό δελτίου τύπου, δηλαδή παντελώς ανεπίσημα, δίνονται οδηγίες ώστε: “Όσοι από τους υποψηφίους Διευθυντές σχολικών μονάδων δεν υπέβαλαν δήλωση προτίμησης μέχρι τις 11:59 μ.μ. της 11ης Απριλίου 2023, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας πρόσβασης στη διαδικτυακή πύλη https://schooldirectors.minedu.gov.gr, καλούνται όπως υποβάλουν αίτημα/δήλωση προτίμησης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, για τις οποίες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, μέχρι σήμερα, 12 Απριλίου 2023 και ώρα 23: 59. μ.μ., επικαλούμενοι τους συγκεκριμένους λόγους της αδυναμίας αυτής.” 

Παράλληλα αρμόδιο για το αν θα γίνονται δεκτές οι τροποποιητικές δηλώσεις υποψηφίων που στάλθηκαν με mail, με τις οποίες επικαλούνται πως δεν μπόρεσαν να τροποποιήσουν τη δήλωσή τους λόγω αστοχίας της πλατφόρμας, θα είναι τα τοπικά συμβούλια επιλογής! Επαναλαμβάνουμε δεν κάνουμε πλάκα! Αυτή είναι η διαδικασία! Εν ολίγοις, όσοι δήλωσαν σχολεία ηλεκτρονικά αλλά και όσοι δε δήλωσαν, μπορούσαν να στείλουν νέες δηλώσεις σχολείων με mail και το συμβούλιο επιλογής θα αποφασίσει ποιες θα δεχτεί και ποιες όχι! Και όλα αυτά γίνονται με βάση ένα ανεπίσημο έγγραφο, δηλαδή ένα δελτίο τύπου. Κάπου εδώ δεν έχει νόημα να περιγράψουμε κάτι άλλο, απλά να πούμε ότι ανακοινώθηκε ότι οι τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών Σχολείων θα γίνουν από 18 έως 20 Απριλίου.

Δημοφιλή!!  Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς

Αν κάποιος επιχειρούσε να στήσει μια πιο διάτρητη και αναξιόπιστη διαδικασία, νομικά αμφισβητήσιμη σε κάθε στάδιο της, δεν είναι δυνατόν να τα κατάφερνε καλύτερα. Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι πραγματικά άφωνη!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω