Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ για τους διορισμούς, την κατανομή και την εξαφάνιση των 549 οργανικών κενών (Αναλυτικός Πίνακας)!!

Με έκπληξη διαπιστώσαμε στη χθεσινή εγκύκλιο μετατάξεων ότι τα οργανικά κενά των δασκάλων ανέρχονται σε 1184. Σύμφωνα με το υπόμνημά μας, για το οποίο λάβαμε υπόψιν μας ΟΛΕΣ τις υπηρεσιακές μεταβολές της φετινής χρονιάς, τα οργανικά μας κενά θα έπρεπε να είναι 1733, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

Όλο το Χρονοδιάγραμμα Μόνιμων Διορισμών για το 2023!!

Με άλλα λόγια, “αγνοούνται” 549 κενά. Το γεγονός αυτό δε θα μπορούσε να μας αφήσει αμέτοχους. Ως εκ τούτου, σήμερα επισκεφθήκαμε το Υπουργείο, ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το τι έχει συμβεί, αλλά και να προσπαθήσουμε να μάθουμε το τι μέλλει γενέσθαι με τους φετινούς διορισμούς, οι οποίοι θα είναι 3772.

Οι απαντήσεις που λάβαμε είναι οι εξής: Αναφορικά με τα κενά των μετατάξεων, ΔΕΝ αποτελούν το σύνολο των οργανικών μας κενών, αλλά η πολιτική ηγεσία επέλεξε να διαθέσει μόνο αυτά προς μετάταξη.

Στην ερώτηση για το αν τα οργανικά κενά μας, αποτελούν δυνητικά και το ταβάνι των διορισμών, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική.

Ωστόσο, μιλώντας πιο συγκεκριμένα για τη φετινή χρονιά, ο αριθμός των διορισμών που θα δοθεί στον κλάδο των δασκάλων φαίνεται να πλησιάζει τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων (1143). Φυσικά, το πόσο θα προσεγγίσει αυτόν τον αριθμό, δεν είμαστε σε θέση να το πούμε τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Επιπλέον και σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις της Υπουργού για διορισμούς πρώτα στη Γενική και όταν βγουν οι οριστικοί πίνακες της 3ΕΑ/2022 στην Ειδική, μας επιβεβαιώθηκε ότι αυτή είναι η πρόθεση.

Να κρατηθεί, δηλαδή, ένα κομμάτι (άγνωστο το πόσο) από το σύνολο των 3772 διορισμών, ώστε να δοθεί σε διορισμούς Ειδικής σε μεταγενέστερο χρόνο. Αυτό επιτρέπεται, καθώς η νομοθεσία ορίζει ότι “τρέχει” πρώτα η Ειδική, αλλά ΜΟΝΟ όταν γίνονται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ οι διαδικασίες.

 

ΠΑΣΑΔ1 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση

 

Δεν απαγορεύεται να “τρέξει” η Γενική πρώτα και σε μεταγενέστερο χρόνο να έχουμε τους διορισμούς της Ειδικής. Σχετικά με το πότε θα υλοποιηθούν οι διορισμοί, δεν μπορούμε να παρέχουμε σαφή απάντηση.

Ωστόσο, η πρόθεση είναι να γίνουν άμεσα, ακόμα και πριν τις εκλογές, με ανάληψη υπηρεσίας από τη νέα σχολική χρονιά.

Άλλωστε, η νομοθεσία επιτρέπει την παράταση ορκωμοσίας έως και 6 μήνες, άρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να έχουμε άμεσα εξελίξεις.

Συνάδελφοι, η όλη διαδικασία των διορισμών είναι αρκετά ψυχοφθόρα και δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες, ούτε να δημιουργήσουμε προσδοκίες για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Απαιτούμε την διεύρυνση του αριθμού των διορισμών, καθώς και μια δίκαιη και αναλογική κατανομή, ισόποση στα κενά όλων των κλάδων.

Για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε με νέα ανάρτηση.

Εκκαθαρισμένοι πίνακες e-wall μετά από τους τελευταίους διορισμούς του 2022!!

ΠΑΣΑΔ

 

336774287 892914041935248 7107456477034869998 n Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo