336906100 231800052711133 7858337708604624172 n e1679684986310

Ενημέρωση για τη συνάντηση ΠΑΣΑΔ με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού σχεδιασμού του Μέρα 25.

Συνάντηση ΠΑΣΑΔ με ΜΕΡΑ25

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιούμε με πολιτικούς και θεσμικούς φορείς, συναντηθήκαμε με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού σχεδιασμού του Μέρα 25.
Στόχος μας ήταν η ανάδειξη των καίριων θεμάτων που μας απασχολούν, ενημερώνοντας για τις βασικές διεκδικήσεις του Συλλόγου μας και ακούγοντας τις θέσεις του κόμματος.
Οι ερωτήσεις μας αφορούσαν τους διορισμούς και το σύστημα υλοποίησής τους, την αξιολόγηση, τους μισθούς, τις άδειες, τη στέγαση και τη συνυπηρέτηση των εκπαιδευτικών. Ανά κατηγορία, δημοσιεύουμε τις θέσεις του Μέρα25, όπως αυτές μας παρουσιάστηκαν.
Το τεράστιο πλήθος των αναπληρωτών υποδεικνύει, σαφώς, την ανάγκη υλοποίησης μόνιμων διορισμών κάθε χρόνο, ώστε οι αναπληρωτές να καλύπτουν μόνο ενδεχόμενες λειτουργικές ανάγκες που προκύπτουν και όχι πάγια κενά. Άλλωστε, το σύστημα 1:1 που είναι σε ισχύ, δίνει τη δυνατότητα να γίνονται διορισμοί κάθε χρόνο, στο ύψος, έστω, των συνταξιοδοτήσεων.
Όσον αφορά το σύστημα διορισμών αναφέρθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της μοριοδότησης σε προϋπηρεσία και βασικό πτυχίο. Επιπρόσθετα, τονίστηκε ότι το σύστημα δεν πρέπει συνεχώς να αλλάζει ανάλογα με την εκάστοτε κυβέρνηση και σε περίπτωση αλλαγής να αφορά μόνο τους νέους πτυχιούχους και αποφοίτους.
Η αξιολόγηση είναι απαραίτητη, αλλά θα πρέπει να έχει περισσότερο παιδαγωγικό και αξιοκρατικό χαρακτήρα, να εμπνέει εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς και να γίνεται από πάνω προς τα κάτω με σωστά κριτήρια και τρόπο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται από τιμωρητική διάθεση. Η έναρξη της διαδικασίας από τους νεοδιόριστους συναδέλφους μας αποτελεί διασπαστική κίνηση προς το σύνολο των εκπαιδευτικών.
Είναι επιτακτική η ανάγκη για αύξηση στους μισθούς των εκπαιδευτικών, οι οποίοι πλέον είναι σχεδόν στο ύψος των αποδοχών του κατώτατου μισθού.Οι μισθοί των εκπαιδευτικών δε θα έπρεπε να εξασφαλίζονται από προγράμματα ΕΣΠΑ, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούνται για καινοτομίες, αλλά να αποτελούν ευθύνη της πολιτείας. Επιπρόσθετα, πρέπει να επιστραφούν τα μισθολογικά κλιμάκια της διετίας που έχουν παγώσει ως μνημονιακές υποχρεώσεις.
Οι αναπληρωτές στο κομμάτι των αδειών και των δικαιωμάτων τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης συγκριτικά με τους μόνιμους συναδέλφους τους, ενώ επιτελούν το ίδιο ακριβώς έργο.
Το υψηλό κόστος ζωής σε συνδυασμό με τη συχνή μετακίνηση των αναπληρωτών υπαγορεύει την ανάγκη μέριμνας από την πολιτεία για το κομμάτι της στέγασης, ειδικά στις τουριστικές περιοχές.
Εξαιτίας της φύσης του επαγγέλματος και των συχνών μετακινήσεων, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ενταχθούν στις ομάδες εργαζομένων που δικαιούνται συνυπηρέτηση.
Το ΜΕΡΑ 25 δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα ζητήματα που του μεταφέρουμε στη Βουλή με ερωτήσεις και αναφορές το αμέσως επόμενο διάστημα.
ΠΑΣΑΔ
Google Play Store badge EN.svg
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap