Το πρόβλημα των μαθηματικών της 5ης Δημοτικού!! – Μπορείτε να το λύσετε; Είσαι εξυπνότερος από ένα παιδί δημοτικού;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ένα πρόβλημα στα μαθηματικά της 5ης Δημοτικού έγινε viral στο διαδίκτυο. Η ερώτηση, που κοινοποιήθηκε στο Reddit, ζητά από τους μαθητές να υπολογίσουν πόσες σελίδες έχει ένα βιβλίο.

Όπως αναφέρει η nypost.com, που αναδημοσιεύθηκε από τη newsbeast η ερώτηση αναφέρει το εξής:

«Ο Κλάιν διάβασε 30 σελίδες ενός βιβλίου τη Δευτέρα και το 1/8 του βιβλίου την Τρίτη. Ολοκλήρωσε το υπόλοιπο 1/4 του βιβλίου την Τετάρτη. Πόσες σελίδες υπάρχουν στο βιβλίο;».

Ορισμένοι χρήστες λοιπόν, παραξενεύτηκαν από την ερώτηση και ένας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «και τώρα μπορούμε όλοι να δούμε γιατί προβλήθηκε η εκπομπή “είσαι πιο έξυπνος από έναν 10χρονο”».

«Σήμερα έμαθα ότι θα αποτύγχανα στα μαθηματικά της Ε’ Δημοτικού», είπε ένας άλλος.

Δημοφιλή!!  Να ανακληθεί η παράνομη απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Αττικής που πετσοκόβει τα σχολικά τμήματα

Εντούτοις, ένας χρήστης του Reddit που ισχυρίστηκε ότι διαθέτει πτυχίο στα μαθηματικά, είπε πως η απάντηση είναι εύκολη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν ληφθεί ως δεδομένο πως ο Κλάιν ξεκίνησε να διαβάζει την Δευτέρα, σημαίνει πως διάβασε τα 5/8, την Τρίτη το 1/8 και την Τετάρτη τα 2/8 (αυτό προκύπτει αν το 1/4 μετατραπεί σε ομώνυμο κλάσμα).

Έτσι, γίνεται διαίρεση στο 30 με το νούμερο 5 και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι 6, δηλαδή σημαίνει το πόσο είναι το 1/8 του βιβλίου σε σελίδες.

Οπότε, το 6 πολλαπλασιάζεται με το 8 και προκύπτει 48, όσες και είναι οι σελίδες του βιβλίου.

 

quiz

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω