331514975 899475171267895 4383368387920791150 n

Οι 20χρονοι ήρωες φοιτητές που έσπασαν τα τζάμια και έσωσαν ζωές!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο 20χρονος φοιτητής Ανδρέας Αλικανιώτης δεν ήθελε να γίνει ήρωας. Έκανε απλά το αυτονόητο για εκείνον, απεγκλωβίζοντας 10 παιδιά, συνεπιβάτες του στο φλεγόμενο βαγόνι του τρένου στα Τέμπη.

Ο λόγος για τον φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι, και αψηφώντας τον κίνδυνο και την φωτιά που έκαιγε δίπλα του, κατάφερε να σπάσει μόνος του το τζάμι και να σώσει τουλάχιστον δέκα νεαρούς, αγόρια και κορίτσια.

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΡΑΣ, ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΥΠΕΡΗΡΩΑΣ ΕΤΩΝ 18!
Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Πάτρα με την παρέα του και έζησε από κοντά το Καρναβάλι.
Ο Άγγελος Τσιαμούρας, ο οποίος ταξίδευε στο έκτο βαγόνι του μοιραίου δρομολογίου, αψήφησε τον κίνδυνο και με την αδρεναλίνη του στα ύψη βοήθησε και κατάφερε να σωθούν 16 ακόμα συνεπιβάτες του.
«Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Έκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου.
Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση. Πάνω στην αδρεναλίνη μου μπόρεσα και τα κατάφερα. Έπρεπε όσο πιο γρήγορα να βγάλουμε τους ανθρώπους από το βαγόνι.»
Μαζί με τον Ανδρέα Αλικανιώτη κατάφεραν να σώσουν συμπολίτες τους.

 


Ένας 20χρονος από τον Βόλο είναι ο μοναδικός που επέζησε από το πρώτο βαγόνι και βρίσκεται στη ΜΕΘ πολυτραυματίας και έχει υποβληθεί σε δυο εγχειρήσεις, ενώ η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Δημοφιλή!!  Πατρέας για διορισμούς με σχόλια e-wall - Νούμερο στην τύχη, κατανομή στο περίπου, μείωση στο συνολικό αριθμό εργαζομένων στην εκπαίδευση

«Πετάχτηκε από το τζάμι, είναι το παλικάρι που βγήκε ζωντανό από το πρώτο βαγόνι. Ελπίζουμε στο Θεό να πάει καλά. Έχει χειρουργηθεί. Ας πιστεύουμε σ’ ένα θαύμα για τα υπόλοιπα έξι (σ.σ. που νοσηλεύονται). Προσευχόμαστε για όλα τα παιδιά », είπε η θεία του.

Μάλιστα η ίδια έχει κάνει και μια ανάρτηση στην οποία αναφέρει: «Σκάστε σήμερα όλοι οι πολιτικοί! Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες…».


Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγραψε στο Facebook, η γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Έρη Τζιαστούδη:

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη, αρχές και ήθος!

Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!».

 

Δημοφιλή!!  Κρίση Στέγασης Εκπαιδευτικών στα Χανιά: Απαγορευτικό Κόστος Διαβίωσης

Ε.Ε.: Κατευθυντήριες γραμμές για διδάσκοντες και εκπαιδευτικούς – Aντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού!!

 

ΦΕΚ του ΥΠ.ΕΣ για πρόληψη & αντιμετώπιση φαινομένων βίας & παρενόχλησης στην εργασία σε φορείς του Δημοσίου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω