332040071 547693927427258 6497833231473005934 n

Αυθαίρετη απόφαση επιχειρεί να παρακάμψει τη νομοθεσία αναφορικά με την υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης – Δημοτικοί άρχοντες στην Κέρκυρα επιδιώκουν να καταστρατηγήσουν την υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από την πίσω πόρτα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Όπως μας ενημέρωσε Ο Αντώνης Κουρσαρης πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας με δημοσίευση του 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κέρκυρας καταγγέλλει την απόφαση – κατόπιν εισήγησης της Προέδρου κας Μαρίας Ζερβού- του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κέρκυρας (επισυνάπτεται) που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 9 Φεβρουαρίου και αφορά στην ίδρυση Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας, η οποία αναφέρει πως μεταξύ άλλων θα φιλοξενεί και “προνήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6”. Είναι ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη απόφαση με αυθαίρετο τρόπο επιχειρεί να παρακάμψει τη νομοθεσία αναφορικά με την υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.
Τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών είναι νήπια α’ και β’ ηλικίας που με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία οφείλουν να φοιτούν υποχρεωτικά στα δημόσια νηπιαγωγεία. Η διαφοροποίηση από τη συγκεκριμένη απόφαση σε σχέση με τα νήπια με αναπηρία 4-6 συνιστά απαράδεκτη και αντιεπιστημονική διάκριση σε βάρος τους.
Ζητάμε την άμεση παραίτηση της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για θέματα παιδείας και προέδρου του ΣΥΚΟΙΠΑ κας Μαρίας Ζερβού εξαιτίας της αυθαίρετης αυτής απόφασης και της στάσης της απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα.
“Τι δεν καταλαβαίνει ο ΣΕΠΕ” αναρωτήθηκε με απαξιωτικό και ειρωνικό ύφος η εντεταλμένη για θέματα παιδείας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προσπαθώντας να απαντήσει στην καταγγελία του συλλόγου μας.
Ας δει λοιπόν τι καταλαβαίνει ο ΣΕΠΕ διαβάζοντας το άρθρο 3 ΦΕΚ του κανονισμού λειτουργίας των παιδικών σταθμών που δημοσιεύτηκε
το 2017 και μάλλον ξέχασε να αναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο:
“Ειδικότερα, στους αποκλειστικά Βρεφικούς Σταθμούς
γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 2,5 ετών
και στους Παιδικούς από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση”.
Είναι ξεκάθαρο ότι το ΦΕΚ δεν αναφέρεται σε “προνήπια έως 6 ετών” όπως ισχυρίστηκε η κα Ζερβού.

Όπως αναφέρει η συνάδελφος Ειρήνη Ασβεστα: Κάποιοι δημοτικοί άρχοντες στην Κέρκυρα επιδιώκουν να καταστρατηγήσουν την υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από την πίσω πόρτα.

1 4 332040071 547693927427258 6497833231473005934 n
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω