Γιατί το 44% των εκπαιδευτικών στην Αγγλία σχεδιάζει να παραιτηθεί.. Θέλετε να είστε οι επόμενοι??

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διαβαστε το παρακάτω άρθρο και θα καταλάβετε τι μας έρχεται, σύντομα θα αντιληφθούν και οι υπέρμαχοι της αξιολόγησης Κεραμεως (γιατί σίγουρα υπάρχουν και ζουν ανάμεσα μας), τα αποτελέσματα που θα φέρει η φιλελεύθερη μεταρρύθμιση που θέλει να φέρει στο ελληνικο εκπαιδευτικο σύστημα..

Οι συνάδελφοι που βλέπουν με “θετικο ματι” την αξιολόγηση σχολείων της ΝΔ να ενημερωθούν και να μη λενε το γνωστο “ολο λέμε όχι ,τι προτείνουμε εμείς κτλ”, γιατί σύντομα θα είμαστε εμείς στη θέση των Βρετανών, Πορτογάλων κτλ εκπαιδευτικών ..

 

Μια δημοσκόπηση δείχνει ότι σχεδόν οι μισοί εκπαιδευτικοί στην Αγγλία σχεδιάζουν να παραιτηθούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Ενόψει του ετήσιου συνεδρίου της Εθνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης (NEU) στο Μπόρνμουθ, δημοσίευσε τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι το 44% των εκπαιδευτικών σχεδιάζει να εγκαταλείψει το επάγγελμα μέχρι το 2027.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.788 εκπαιδευτικούς, το ένα πέμπτο (22%) δήλωσε ότι θα αποχωρήσει εντός δύο ετών. Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι ο μεγάλος φόρτος εργασίας τους ήταν σημαντικός παράγοντας στην απόφασή τους να φύγουν. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (52%) δήλωσαν ότι ο φόρτος εργασίας ήταν “μη διαχειρίσιμος” ή “μη διαχειρίσιμος τις περισσότερες φορές”, από 35% το 2021.

Οι εκπαιδευτικοί “λυγίζουν υπό την πίεση” ..

Για όσους σχεδιάζουν να αποχωρήσουν εντός δύο ετών, ο φόρτος εργασίας ήταν το βασικό κίνητρο για το 65% των ερωτηθέντων, ενώ οι ανησυχίες σχετικά με το επίπεδο εμπιστοσύνης του κοινού και της κυβέρνησης προς τους εκπαιδευτικούς ήταν επίσης σημαντικός παράγοντας.

Οι εκπαιδευτικοί ανέφεραν επίσης την αμοιβή και τη λογοδοσία ως λόγους για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φύγουν. “Θέλω απεγνωσμένα να φύγω από την εκπαίδευση λόγω του φόρτου εργασίας, της συνεχούς παρακολούθησης και της γραφειοκρατίας(τι σας θυμίζει αυτό), δήλωσε ένας εκπαιδευτικός.

Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι τα σχολεία δυσκολεύονται να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να διπλασιάζονται οι ρόλοι, ενώ το 73% ανέφερε ότι το ζήτημα επιδεινώθηκε από την έναρξη της πανδημίας. “Οι άνθρωποι φεύγουν και στη συνέχεια οι αρμοδιότητές τους [προστίθενται] σε έναν άλλο εκπαιδευτικο χωρίς να γίνονται προσλήψεις”, δήλωσε ένας εκπαιδευτικός.

Ένας άλλος περιέγραψε πώς “τα πάντα έχουν περικοπεί μέχρι το κόκκαλο”. “Έχουμε αυξημένες ηγετικές ευθύνες, αλλά ο χρόνος μας για να το πραγματοποιήσουμε αυτό έχει μειωθεί με τσεκούρι”, πρόσθεσε. “Οι τάξεις καλύπτονται από βοηθούς διδασκαλίας σε τακτική βάση, λες και αυτό είναι απόλυτα ικανοποιητικό”.

Δημοφιλή!!  Θετικές και Αρνητικές Εξελίξεις στην Εκπαίδευση: Μόνιμοι Διορισμοί και Αλλαγές στην Ειδική Αγωγή Δίνουν Τον Τόνο του Καλοκαιριού

Τα δύο τρίτα των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (66%) δήλωσαν ότι το ζήτημα των κενών θέσεων βοηθών διδασκαλίας και βοηθητικού προσωπικού έχει επιδεινωθεί από τον Μάρτιο του 2020. Ένας ερωτώμενος δήλωσε ότι υπάρχουν “πάρα πολύ λίγοι” βοηθοί διδασκαλίας και ότι τους ζητείται να καλύψουν τάξεις περισσότερο από ποτέ.

Για όσους είχαν σκεφτεί για το άγχος στην εργασία, τα δύο τρίτα ανέφεραν ότι είχαν άγχος τουλάχιστον το 60% του χρόνου, ενώ ένας εκπαιδευτικός ανέφερε ότι η στελέχωση είχε αφήσει το προσωπικό “κοντά στην εξουθένωση”.

Η Δρ Mary Bousted, κοινή γενική γραμματέας της NEU, δήλωσε ότι οι διαδοχικοί υπουργοί Παιδείας “απέτυχαν να καταλάβουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί”(τι σας θυμίζει αυτό).

“Παραμένουμε ένα επάγγελμα με έναν από τους υψηλότερους αριθμούς μη αμειβόμενων ωρών εργασίας και εξακολουθούμε να είμαστε πολύ πάνω από τον διεθνή μέσο όρο για τις ώρες εργασίας των εκπαιδευτικών. Αυτό είναι απλά μη βιώσιμο και μπορεί να οδηγήσει μόνο σε επαγγελματική εξουθένωση(τι σας θυμίζει αυτό).

Είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει απλώς να αποδεχθεί ότι ο υψηλός φόρτος εργασίας αποτελεί πρόβλημα, αλλά ότι “έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς από τους παράγοντες “.

 

“Τα ευρήματα της έρευνάς μας δείχνουν ότι είτε πρόκειται για χαμένους στόχους προσλήψεων, είτε για ταλαντούχους εκπαιδευτικούς που εγκαταλείπουν το επάγγελμα, είτε για τις ολέθριες επιπτώσεις ενός τιμωρητικού και βαθιά λανθασμένου συστήματος επιθεώρησης, είτε για τις επιπτώσεις των πραγματικών περικοπών στις αμοιβές επί σειρά ετών, μια απόφαση εθνικής πολιτικής είναι πάντα ο κακός της υπόθεσης”(τι σας θυμίζει αυτό).

 

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε: “Η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το Υπουργείο Παιδείας: “Αναγνωρίζουμε την πίεση που δέχθηκε το προσωπικό στα σχολεία και τα κολέγια και τους είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τις προσπάθειες (τι σας θυμίζει αυτό), την ανθεκτικότητα και τις υπηρεσίες τους τώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Δημοφιλή!!  Το Υπουργείο Παιδείας Γυρίζει την Πλάτη στους Εκπαιδευτικούς Γονείς ΑΜΕΑ: Χωρίς Δικαίωμα Μετάθεσης Παρά τις Ανάγκες τους

 

ΠΗΓΗ: https://www.theguardian.com/education/2022/apr/11/teachers-england-plan-to-quit-workloads-stress-trust

Σε 18 λεπτά όλες οι απαντήσεις για το τι είναι η αξιολόγηση που προσπαθούν να πλασάρουν και ποια είναι η κατάσταση στα σχολεία μας.

Συνέντευξη του Αντρέα Καργόπουλου, μέλους του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, στον RealFM

 

Αλήθεια, γιατί φοβάστε την αξιολόγηση;

 

Τι συμβαίνει τελικά στη Φινλανδία που τόσο την αναφέρουν όλα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια

Όπως αναφέρει σε σχόλιο του ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος για τη Φινλανδία..

Όσο για το αν εφαρμόζεται αξιολόγηση στη Φινλανδία, τη χώρα που σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΟΟΣΑ, έχει τις πιο εντυπωσιακές εκπαιδευτικές επιδόσεις και τις λιγότερες εκπαιδευτικές ανισότητες μεταξύ των μαθητών, ΔΕΝ εφαρμόζεται αξιολόγηση, καθώς οι εκεί υπεύθυνοι εκπαιδευτικής πολιτικής δεν έχουν σκοπο τους να χειραγωγήσουν και να υποτάξουν τους εκπαιδευτικούς τους, αλλά τους σέβονται και δεν χάνουν ευκαιρία να τους δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη και να τους βοηθούν ουσιαστικά και όχι υποκριτικά στη επιτέλεση των καθηκόντων τους!
Παραθέτω σχετικό λινκ για το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα, όπου στο μέρος του κειμένου υπό τον τίτλο Evaluation of Teachers and Schools κάποιος μπορεί ιδίοις όμμασι να διαβάσει αν αξιολογούν οι Φινλανδοί τους εκπαιδευτικούς τους.
Παραθέτω ενδεικτικά μόνο το εξής απόσπασμα:
“According to these new evaluation standards, teachers and schools are not evaluated externally or on the basis of student test scores. Although schools are evaluated, since 1998 the data has never been publicly linked to individual schools or teachers, so neither schools nor teachers can be ranked”.
Ιδού το πλήρες link, το οποίο είναι εξίσου αποκαλυπτικό όσο και το πιο πάνω που έδωσα για τα ολέθρια αποτελέσματα της αξιολόγησης στη Μεγάλη Βρετανία.
Ευχομαι κι ελπίζω ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να αξιοποιήσουν όσο μπορούν την επαρκέστατη και άκρως αποκαλυπτική διεθνή εμπειρία για την αξιολόγηση, ώστε να αντικρούσουν την προπαγάνδα και τα ψεύδη του Υπουργείου και του ΙΕΠ!
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω