31 01 23 h yp paideias niki kera E-WALL

Η Ν. Κεραμέως στο MEGA τα(ΐ)ζει μετά τις εκλογές – θα γίνει αύξηση στους μισθούς εκπ/κων – Οι πανελλαδικές δεν θα επηρεαστούν από τις εκλογές

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η υπουργός Παιδείας βρέθηκε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» και μίλησε για όλα τα καίρια ζητήματα στον τομέα της παιδείας

 

  • 1. Μετά τις εκλογές θα γίνει αύξηση στους μισθούς εκπ/κων, χωρίς να αναφέρει κάποιο νούμερο. Οι δημοσιογράφοι τόνισαν ότι οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί. Χρειάζεται μια σοβαρή αύξηση και επαναφορά των δώρων. Αν πάλι δεν θέλουν να επαναφέρουν τα δώρα γιατί αυτό θα έπρεπε να γίνει για όλο το Δημόσιο και δεν βγαίνουν τα νούμερα, τότε να δοθεί αύξηση του επιπέδου 20%.
  • 2. Η θετική αξιολόγηση είναι υποχρεωτική για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης θα υπάρξει υποχρεωτική επιμόρφωση και νέα αξιολόγηση ώστε να γίνει μονιμοποίηση. Χρειάστηκε ιδιαίτερη επιμονή από τους δημοσιογράφους για να πει τι γίνεται σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης. Η απάντηση που έδωσε δεν είναι καινούργια, αλλά η δυσκολία στο να την δώσει δείχνει ότι υπάρχει και κάτι άλλο που δεν θέλει να πει.
  • 3. Για νέους διορισμούς δεν ήταν σε θέση να πει αν θα μπορέσουν να γίνουν φέτος αφού εμπλέκονται οι εκλογές.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των απουσιών για όσους μαθητές νοσούν με γρίπη. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε μία εγκύκλιο  περί μη συνυπολογισμού των απουσιών που οφείλονται σε γριπώδη συνδρομή και άλλες ιώσεις του αναπνευστικού.

Δημοφιλή!!  Σκληρή κριτική από τους εκδότες για το Πολλαπλό Βιβλίο: Οδηγείται σε φιάσκο

Να καταχωρίζονται, χωρίς να προσμετρώνται, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023 προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και εστάλη στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας.

«Λαμβάνουμε υπόψιν την εποχική γρίπη, δίνουμε ένα διάστημα που μας υπέδειξε το υπουργείο Υγείας από το Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, άρα φροντίζουμε να μην υπάρχει αυτή η αγωνία των μαθητών, γιατί υπάρχουν πολλοί που μπορεί να νοσήσουν ή έχουν ήδη νοσήσει από την εποχική γρίπη» ανέφερε η υπουργός.

Επισήμανε πως και για τη νόσηση με κορωνοϊό επίσης δεν θα καταγράφονται οι απουσίες.

Σε ό,τι αφορά τη νόσηση με γρίπη, η υπουργός υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης γιατρού, όπου θα αναγράφονται και οι μέρες που ο μαθητής ήταν άρρωστος.

Δημοφιλή!!  Εννέα μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας - Εκδήλωση για την εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού, στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης από τον πρωθυπουργό!

Χορήγηση άδειας εξετάσεων για Δ.Υ φοιτητές

Φοιτητικό επίδομα

Ερωτώμενη για το φοιτητικό επίδομα, η κα Κεραμέως δήλωσε πως έχει δοθεί από το υπουργείο. «Για πολλά χρόνια το φοιτητικό επίδομα ήταν 1.000 ευρώ, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού (Κυριάκου Μητσοτάκη) το επίδομα έφτασε τα 1.500 για κάθε δικαιούχο και 2.000 εάν ο φοιτητής επιλέξει να συγκατοικήσει» σημείωσε.

«Σε κάποιες περιοχές της χώρας, στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, το όριο το εισοδηματικό για να είσαι δικαιούχος του επιδόματος είναι ευρύτερο, αντί για 30.000 ευρώ που είναι στην υπόλοιπη χώρα, είναι 40.000 ευρώ. Αυτό το κάνουμε για να δώσουμε περισσότερα κίνητρα στα παιδιά, να φοιτήσουν στα τρία αυτά ακριτικά πανεπιστήμια» προσέθεσε η υπουργός.

Εγκύκλιος για την Βαθμολογική προαγωγή δημοσίων υπαλλήλων – εκπαιδευτικών

Διορισμοί εκπαιδευτικών

Η υπουργός ανέφερε πως μέχρι σήμερα, μετά από 12 χρόνια, έχουν διοριστεί 25.000 εκπαιδευτικοί. «Φέτος θα συμπέσουν με τις εκλογές, θα γίνουν προσλήψεις κανονικά αλλά ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με το υπουργείο Εσωτερικών και να φύγουμε από την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή και να πάμε στο καθεστώς του μόνιμου εκπαιδευτικού» προσέθεσε.

Δημοφιλή!!  Ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στο "Σήμερα" για διορισμούς, ψηφιακό σχολείο - φροντιστήριο, νέα μέτρα στα σχολεία & σχολική βια!!

Σε ό,τι αφορά τους καθηγητές των καλλιτεχνικών σχολείων είπε: «Για δεκαετίες ολόκληρες το πεδίο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης είναι αρρύθμιστο. Αυτή η κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια να ρυθμίσει και αυτό….είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών και άλλα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να ρυθμιστεί και αυτό το κομμάτι».

Ερωτώμενη για την Εθνική Σχολή Θεάτρου απάντησε: «Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να δούμε, το πρόγραμμα σπουδών και τη διάρκειά τους γιατί για να γίνει μία σχολή, πανεπιστήμιο πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Το κοιτάμε για να δώσουμε λύση και σε αυτό το ζήτημα, το κοιτάει και το υπουργείο Πολιτισμού».

Τόνισε πως η κυβέρνηση ότι είχε προαναγγείλει το έχει κάνει πράξη.

Πανελλαδικές εξετάσεις

Σε ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις ανέφερε πως είναι προγραμματισμένες για την 1η Ιουνίου και στην περίπτωση που η πρώτη εκλογική αναμέτρηση συμβεί πριν τις πανελλαδικές, είναι όλα έτοιμα για να κυλήσουν οι εξετάσεις κανονικά.

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω