Συνέντευξη του προέδρου του ΑΣΕΠ: Πραγματοποιήσιμος στόχος η διεξαγωγή του γραπτού ΑΣΕΠ δημοσίου πριν τις εκλογές

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου στον Γιάννη Κουτσομύτη και στο Ελλάδα24. Όσον αφορά τον γραπτό διαγωνισμό, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ τόνισε πως θεωρεί εφικτό το στόχο να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός πριν από τις εκλογές.

Εάν δεν προλάβουμε τις εκλογές θα πάμε πίσω πολλούς μήνες
Ο ίδιος εξήγησε ότι όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο αναστέλλονται κατά τη διενέργεια των εκλογών, από τη στιγμή μάλιστα που θα ανακοινωθεί η διάλυση της Βουλής. Όπως είπε, η ρύθμιση αυτή έρχεται από παλαιότερες εποχές που πιθανώς να υπήρχε αδιαφάνεια στις προσλήψεις του δημοσίου.

Σημείωσε μάλιστα, πως εκτός από τη διαδικασία των προσλήψεων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κατά τη διάρκεια των εκλογών, απαγορεύονται ακόμα και όλες οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες. «Ο Νομοθέτης το έφτασε στο άκρο του», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας θεωρεί πως η ρύθμιση αυτή απαξιώνει το κράτος, την κοινωνία και το ίδιο το ΑΣΕΠ. «Δηλαδή το ΑΣΕΠ θα κάνει προσλήψεις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές με πολιτικά κριτήρια», αναρωτήθηκε.

Έτσι, ο ίδιος εκτίμησε πως εάν δεν διεξαχθεί ο διαγωνισμός πριν από τις εκλογές, «θα πάμε πίσω πολλούς μήνες. Εάν γίνουν διπλές εκλογές θα πάμε πίσω τρεις μήνες και πιθανών να «πέσουμε» επάνω στις πανελλαδικές εξετάσεις». Όπως εξήγησε δεν μπορεί να διεξαχθεί ο διαγωνισμός ταυτόχρονα με τις πανελλήνιες γιατί τα σχολεία είναι κατειλημμένα.

Προβληματισμοί για το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής & Διδακτικής Επάρκειας – Φοιτητές αντιμέτωποι με δύο επιπλέον εξάμηνα

«Ο διαγωνισμός θα κριθεί εκ του αποτελέσματος»

 

Τέλος, ο ίδιος είπε πως έχει άγχος γιατί υπάρχουν πολλές καινοτομίες στον διαγωνισμό, και πως ο διαγωνισμός θα κριθεί «εκ του αποτελέσματος». Όπως σημείωσε, ο αριθμός των επιτυχόντων θα αποδείξει αν οι καινοτομίες αυτές θα «αποδειχθούν σοφές», ενώ πρόσθεσε πως ελπίζει να υπάρξει ικανός αριθμός ατόμων που θα πιάσει τη βάση ώστε να καλυφθούν οι 5.124 κενές θέσεις.

 

Οδηγός μορίων αναπληρωτών δευτεροβάθμιας

Εκπαιδευτική ρομποτική στα σχολεία: Πολλαπλά τα οφέλη από την εφαρμογή της

ΦΕΚ: Νέες σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ)

 

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall