Τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα – Το φωτεινό παράδειγμα ενός γενναίου συναδέλφου που πάλεψε για τα δικαιώματά του

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σήμερα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τα εργασιακά δικαιώματα που συρρικνώνονται διαρκώς,  αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία του συναδέλφου μας και επί δεκαετίας μέλους του ΣΙΕΛ Σταύρου Θ. Κατσουλάκου. Μια ιστορία που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα πίστης, επιμονής και διεκδίκησης. Διότι τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα….

Όλα ξεκίνησαν το 2005 ως μία απλή εργατική διαφορά με το ιδιωτικό σχολείο όπου εργάζεται έως και σήμερα. Η διαφορά αυτή εξελίχθηκε σε σκληρή δικαστική πάλη, με το συνάδελφο να αντιμετωπίζει εξώδικες διαμαρτυρίες, τρεις απόπειρες απόλυσης, μία μήνυση και μια αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.  Σε όλες τις δικαστικές ενέργειες του σχολείου εναντίον του, ο Σταύρος αθωώθηκε πανηγυρικά.

Η υπόθεσή του έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο, μια υπόθεση την οποία τελικά κέρδισε και από την οποία επωφελήθηκε και ο κλάδος μας. Η απόφαση ΑΠ 624/2015 επιβεβαιώνει την ισχύ του διοριστηρίου μας που προσδιορίζει το ιδιαίτερο εργασιακό μας καθεστώς και εμποδίζει την πλήρη υποβάθμισή μας (όπως κάποιοι εκ των εργοδοτών επιδιώκουν) στο καθεστώς του αναλώσιμου υπαλλήλου.

Δημοφιλή!!  Απόφαση της 93ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ για την Αντιμετώπιση της Αξιολόγησης των Ν. 4692/2020 και 4823/2021

Ψήφισμα σύστασης νέων οργανικών θέσεων – Α/ΒΘΜΙΑ & Δ/ΒΘΜΙΑ

Τέλος, ήρθε η οριστική «καταδίκη» του εργοδότη και η καταβολή μισθών υπερημερίας πολλών ετών (να θυμίσουμε ότι την καταβολή μισθών υπερημερίας στους εργαζόμενους που δικαιώνονται στα δικαστήρια κατάργησε πολύ πρόθυμα και βολικά, κάνοντας ένα ακόμη δώρο στους επιχειρηματίες, η σημερινή κυβέρνηση με τον κατάπτυστο Νόμο Χατζηδάκη).

Όλα αυτά κερδήθηκαν, μετά από πολύ κόπο, μεγάλα έξοδα αλλά πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση της ΟΙΕΛΕ, με αποτέλεσμα ο Σταύρος να διδάσκει σήμερα με το κεφάλι ψηλά τις μαθήτριές και τους μαθητές του.

Δυστυχώς, το σχολείο δεν έχει σταματήσει τη νομική δίωξη του συναδέλφου μας. Ωστόσο, το μόνο που πετυχαίνει είναι να ενισχύει ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά του για δικαίωση μέχρι τέλους, έχοντας στο πλευρό του την ΟΙΕΛΕ και τον ΣΙΕΛ. Αυτού του είδους οι εργοδοτικές συμπεριφορές δείχνουν στους συναδέλφους τον φωτεινό και σωστό τρόπο για το πώς πρέπει να αντιδρούν.

Δημοφιλή!!  Εξώδικη διαμαρτυρία – καταγγελία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τον Υπουργό Παιδείας και τον Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Η ιστορία του γενναίου συναδέλφου μας Σταύρου Κατσουλάκου διδάσκει ότι η συσπείρωση των εργαζόμενων, η αγωνιστικότητα και η ενεργοποίηση στα σωματεία είναι ο μόνος δρόμος για να διασφαλιστούν τα δικαιώματά μας και να μπορούμε να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια.

ΔΟΕ: Δράσεις, Ενιαία κείμενα, Υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου!!

Απεργία/Αποχή από τη ΔΟΕ στους Μέντορες/Συντονιστές/Ατ. Αξιολόγηση – Χρέος όλων μας να συστρατευτούμε με την απόφαση της ομοσπονδίας μας

ΟΙΕΛΕ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω