Φιάσκο με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Επιβεβαιώνει και η ΕΛΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να μεταφερθούν οι 600 ειδικοί φρουροί των ΟΠΠΙ σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής

Στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής θα σταλούν 600 ειδικοί φρουροί, όπως επιβεβαίωσε και η ΕΛΑΣ. Πρόκειται για άτομα που προσελήφθησαν για να στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, η οποία παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τις προσλήψεις, δεν κατάφερε να αστυνομεύσει τα ΑΕΙ λόγω των αντιδράσεων των φοιτητών και τις πανεπιστημιακής κοινότητας.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή – Η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι τα καθήκοντα των ΟΠΠΙ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, «υπηρεσίες περιπολιών, φύλαξη ευπαθών στόχων αστυνομικού ενδιαφέροντος ιδίως κτιρίων και εγκαταστάσεων δημοσίων υπηρεσιών» και καταλήγει ότι «βάσει αυτών έχει εκδοθεί η διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία οι 600 Ειδικοί Φρουροί θα τοποθετηθούν στις 20 Ιανουαρίου στα Αστυνομικά Τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Δημοφιλή!!  Καταδίκη ρατσιστικών επεισοδίων στην πλατεία Αριστοτέλους

Εκπαιδευτικό Υλικό για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας / Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών, αλλά και των παιδιών προσφύγων

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χρόνος 514 ειδικοί φρουροί της ΟΠΠΙ ολοκλήρωσαν μόλις την Τετάρτη την εκπαίδευσή τους στην Κομοτηνή και πήραν το πιστοποιητικό σπουδών, ώστε να στελεχώσουν την μονάδα για την οποία προσλήφθηκαν.

Η γενιά της κρίσης γυρίζει την πλάτη στο Δημόσιο

Ωστόσο πριν μερικές μέρες ο ίδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι οι ΟΠΠΙ μπαίνουν στον «πάγο» και από τις 20 Ιανουαρίου 600 ειδικοί φρουροί της μονάδας από τους 1.000 θα μεταφερθούν στα ΑΤ της Αττικής με αποκλειστική αποστολή τους «να ενισχύσουν τις περιπολίες και την παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές».

Δημοφιλή!!  Διαρροή 2.500 λίτρων πετρελαίου στο δημοτικό σχολείο Αγρας: Κλειστό εδώ και μία εβδομάδα

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε πρόσφατη ανακοίνωση της διερωτήθηκε αν «αποτελεί κυβερνητική απόφαση η κατάργηση της ΟΠΠΙ;». Παράλληλα κατήγγειλε ότι από τις «100 τοποθετήθηκαν απευθείας στην Θεσσαλονίκη, δεν χρησιμοποιήθηκαν ουδέποτε στο υπηρεσιακό αντικείμενο για το οποίο  προσελήφθησαν με εξαίρεση περίπου 10 εξ αυτών, οι οποίοι καθημερινά περιφέρονται ασκόπως πέριξ του Α.Π.Θ., δίπλα στις διμοιρίες, χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο»

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω