Π.Ο.Σ.Υ.Π.: Να υπογραφούν άμεσα οι εκκρεμείς άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης

Έξι μήνες μετά τo νέο επεισόδιο απρόκλητου αυταρχισμού, αλλά  και άγνοιας της νομοθεσίας από τον Γ. Γραμματέα κ. Κόπτση και την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, η ΠΟΣΥΠ καλεί τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ. Βλάσση, μετά και την ανάληψη των καθηκόντων του,  να μεριμνήσει  ώστε να υπογραφούν άμεσα οι  αποφάσεις  χορήγησης των εκκρεμών αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης των διοικητικών υπαλλήλων, και όπως αυτές έχουν εγκριθεί με σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Διοικητικού Προσωπικού (ΚΥΣΔΙΠ), στις  συνεδριάσεις του από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2022.

Καλούμε τον Υπηρεσιακό Γραμματέα να μεριμνήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ώστε να αποκατασταθεί  η διοικητική και υπηρεσιακή νομιμότητα, και σοβαρότητα στο ΥΠΑΙΘ.

Τι ορίζει η νομοθεσία για την (κρίση) μονιμοποίηση(ς) – Που συνίσταται η υποχρεωτικότητα επιμόρφωσης; – Τι γίνεται σε περίπτωση αρνητικής κρίσης μονιμοποίησης;

Όταν το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο των Διοικητικών Υπαλλήλων γνωμοδοτεί ομόφωνα για την χορήγηση των αδειών αυτών, της Υπηρεσιακής Εκπαίδευσης, στους διοικητικούς υπαλλήλους,  καμία  Πολιτική Ηγεσία δεν δικαιούταινα μην υπογράφει τις σχετικές αυτές αποφάσεις,  και μάλιστα χωρίς καμία ειδική  αιτιολόγηση της άρνησής  της, όπως ορίζει ο νόμος και η διοικητική διαδικασία για την απόρριψη σύμφωνης θετικής γνωμοδότησης του ΚΥΣΔΙΠ, αλλά και οποιοδήποτε Υπηρεσιακού Συμβουλίου, για υπηρεσιακό αίτημα υπαλλήλου.

Τελειωτικό χτύπημα στην εκπαίδευση από Κεραμέως με δηλώσεις για νέο σύστημα διορισμών;

Βέβαια, στο Υπουργείο Παιδείας οι διοικητικοί υπάλληλοι όχι μόνον αντιμετωπίζονται, ανερυθρίαστα, ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας όχι μόνον απαξιώνεται το Κεντρικό τους Υπηρεσιακό Συμβούλιο και τα μέλη του, υπηρεσιακοί παράγοντες και αιρετοί, αλλά ακόμη και το δικαίωμα τους ως εργαζόμενοι,  που απορρέει ρητώς από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, να επιμορφωθούν και να εξελιχθούν υπηρεσιακά, τίθεται υπό αίρεση από τις πάσης φύσεως εμμονές και αγκυλώσεις της Πολιτικής Ηγεσίας.

 

Η μέχρι σήμερα  παραμονή της στο Υπουργείο Παιδείας, οι πολιτικές, οι δράσεις και οι πρακτικές της έχουν  αφήσει ως αποτύπωμα, για την Διοίκηση της Εκπαίδευσης το κενό, για δε τους υπαλλήλους της, την πολιτική, ιεραρχική και  υπηρεσιακή εμπάθεια, γεγονός πρωτόγνωρο για Πολιτική Ηγεσία, που έχει θητεύσει στο Υπουργείο μας.

 

Πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι  τέτοιου είδους πολιτικές και πρακτικές, είναι καταδικασμένες στην συνείδηση των εργαζόμενων και ενίοτε λαμβάνουν και τα επίχειρα τους.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776

email: posyp@minedu.gov.gr

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Η. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                        ΓΕΩΡΓΙΑ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall