Έσκασε δεξαμενή καυσίμων σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες: Άτυχος μαθητής τραυματίστηκε θανάσιμα, δύο παιδιά τραυματισμένα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συγκεκριμένα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών λέβητας που βρίσκονταν στο κτήριο έσκασε προκαλώντας τον τραυματισμό τριών παιδιών, ενώ το ένα από αυτά εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Σοκ σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες, όταν ο λέβητας του κτηρίου έσκασε και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών παιδιών

Ο άτυχος μαθητής τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από την μεταλλική πόρτα του λεβητοστασίου η οποία εκτοξεύθηκε σε απόσταση 40 μέτρων λόγω της έκρηξης που έγινε την ώρα του διαλείμματος.

Άλλοι δύο μαθητές, εννέα και έξι ετών, τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά στο μάτι. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και το ΕΚΑΒ.

 

Έκρηξη σε λεβητοστάσιο σε Δημοτικό Σχολείο των Σερρών (05/12/2022)

 

Πώς συνέβη η τραγωδία

Πληροφορίες αναφέρουν πως όλα συνέβησαν όταν ο λέβητας, ο οποίος βρισκόταν έξω από το σχολείο και είναι εφαπτόμενος με τοίχο του κτιρίου, εξερράγη. Η πόρτα εκτινάχθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα τον μαθητή.

Ο άτυχος μαθητής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών χωρίς τις αισθήσεις του, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δύο άλλοι μαθητές ελαφρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί, βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Δημοφιλή!!  Νέες Οργανικές Θέσεις στην Εκπαίδευση: Τι Αλλάζει στη Διαδικασία Διορισμών

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη στιγμή που συνέβη το τραγικό περιστατικό ο άτυχος μαθητής και οι δυο συμμαθητές του, μαζί με άλλους μαθητές του σχολείου, βρίσκονταν στην αυλή καθώς παρακολουθούν το ολοήμερο σχολείο.

Με την έκρηξη του λεβητοστασίου, που ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, η πόρτα εκτινάχθηκε πολλά μέτρα μακριά με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον έναν και ελαφρά τους άλλους δυο. Άγνωστη παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη.

 

Δήμαρχος Σερρών: Περιμένουμε τα πορίσματα της αστυνομίας

Μιλώντας στο kathimerini.gr, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ανέφερε ότι «είμαστε όλοι συντετριμμένοι, είναι φοβερό αυτό που συνέβη. Έχω μιλήσει με τον διευθυντή του σχολείου, αλλά δεν έχω εικόνα του τι ακριβώς συνέβη. Περιμένουμε τα πορίσματα της αστυνομίας και φυσικά την τοποθέτηση των ανθρώπων που έλεγξαν τον λέβητα για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Να σεβαστούμε το νεκρό παιδί και την οικογένεια του».

 

Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων για την τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες

Από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση:

 Η  τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω