Teach4Integration – Εκπαίδευση για την Ένταξη: Bελτίωση δεξιοτήτων εκπαιδευτικών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Teach4Integration- Εκπαίδευση για την Ένταξη» θα δημιουργηθεί ένα τμήμα ειδικά για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ανάγκη διερμηνείας νοηματικής γλώσσας καθώς και προβλήματα όρασης και κίνησης, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν.

 

1.Σκοπός του Προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών στην επαφή τους με πολύγλωσσα, πολυπολιτισμικά και διαφορετικών ταχυτήτων περιβάλλοντα μάθησης. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να ωφεληθούν μαθητές με μεταναστευτικό / προσφυγικό υπόβαθρο ως προς την ενίσχυση της σχολικής φοίτησης, τον περιορισμό της σχολικής διαρροής και την υποστήριξη των μαθησιακών επιτευγμάτων.

Εντάσσεται στη λογική της δημιουργίας ενός συμπεριληπτικού σχολείου για όλους, υποστηρίζει τη δυνατότητα μαθητών με προσφυγικό / μεταναστευτικό υπόβαθρο να παρακολουθήσουν με επάρκεια το σύνολο των προγραμμάτων σπουδών που περιλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προβλέποντας διαφοροποιημένες διαδρομές υποστήριξης για την επίτευξη θετικών μαθησιακών αποτελεσμάτων ενώ η ανάπτυξη κοινοτήτων πρακτικής αναμένεται να βοηθήσει τις σχολικές μονάδες στην ενίσχυση της κουλτούρας και των πρακτικών συμπερίληψης.

Δημοφιλή!!  3η Διημερίδα Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών Erasmus+: Καινοτομία - Ευρωπαϊκή Διάσταση στην Εκπαίδευση

2.Περιεχόμενο και μεθοδολογία

Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις άμεσες ανάγκες των εκπαιδευτικών της τάξης, για την υποστήριξη όχι μόνο της γλώσσας αλλά και των άλλων γνωστικών αντικειμένων, ώστε να ανταποκρίνονται με μεγαλύτερη επάρκεια στις προκλήσεις που αναδύονται στο πεδίο της εκπαίδευσης των παιδιών-προσφύγων και να χειρίζονται εκπαιδευτικές πρακτικές που προωθούν την ένταξη, ενδυναμώνουν και οδηγούν στη σχολική επιτυχία. Επιδιώκει, παράλληλα, να υποστηρίξει τη συνολική τους επαγγελματική ανάπτυξη σε προσεγγίσεις και πρακτικές συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευτικών σε ζητήματα όπως η αποτελεσματική ανταπόκριση σε πολύγλωσσα, πολυπολιτισμικά και διαφορετικών ταχυτήτων εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ένταξη των μαθητών προσφύγων, η διαφοροποιημένη διδασκαλία, η διδασκαλία στα μη γλωσσικά μαθήματα, η χρήση εργαλείων εντατικής εκμάθησης, η ανάπτυξη συμμετοχικών-βιωματικών δραστηριοτήτων μάθησης, η διαχείριση της τάξης και η δυναμική της ομάδας, η ηλεκτρονική και εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δημοφιλή!!  WOW Athens 2024: Μαθητική Αγορά - Οραματιζόμαστε έναν κόσμο με συναίνεση

Περιλαμβάνει 400 ώρες επιμόρφωσης σε ώρες εκτός του σχολικού ωραρίου, μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.

3. Διαδικασία συμμετοχής

Σας προωθούμε το κάτωθι link εγγραφής τους για την παρακολούθηση του προγράμματος.

https://www.teach4integration.gr/aitisi-2022-eidiki/

Λεπτομερείς πληροφορίες και η αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μπορούν να

αναζητηθούν στο : https://www.teach4integration.gr/

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω