Κεραμέως: Διεξάγεται σε βάθος έρευνα για την αυτοκτονία του 14χρονου- Θα αποδοθούν ευθύνες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Για την μέχρι τέλους διερεύνηση της υπόθεσης αυτοκτονίας του 14ου μαθητής στα Σεπόλια, δεσμεύτηκε η υπουργός Παιδείας, τόνισε ότι θα αποδοθούν ευθύνες εάν προκύψουν.

«Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η αυτοκτονία του 14χρονου δώσαμε εντολή για έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη και θα αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν. Θα διερευνηθεί μέχρι τέλους τι έχει συμβεί», δήλωσε η κα Κεραμέως και πρόσθεσε ότι τα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία είναι μια μάχη δύσκολη και διαρκής.

Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε και στα επεισόδια που καταγράφονται σε πανεπιστήμια και ανακοίνωσε τη λειτουργία της πανεπιστημιακής ασυνομίας από τον Ιούνιο, με προσωπικό που έχει ήδη εκπαιδευτεί. Ξεκαθάρισε δε ότι οι αστυνομικοί αυτοί, όπως προβλέπει ο νόμος, δε θα φέρουν πάνω τους όπλα.

 

 

Νίκη Κεραμέως – Μπαράζ συναντήσεων στη Washington: «Οι εκπαιδευτικές σχέσεις των χωρών μας πιο δυνατές από ποτέ»

Η Υπουργός συναντήθηκε με την Αν. Υπουργό Παιδείας κα Cindy Marten στο Αμερικανικό Υπουργείο Παιδείας σε ένα ιδιαιτέρως θερμό κλίμα. Η κα Marten εξέφρασε την απόλυτη ευχαρίστηση της με τον κοινό προσανατολισμό στόχων και προτεραιοτήτων μεταξύ του Αμερικανικού και Ελληνικού ΥΠΑΙΘ ως προς την ενδυνάμωση σχέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και υπογράμμισε ότι το Αμερικανικό Υπουργείο θα συνδράμει στην περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση σχέσεων συνεργασίας μεταξύ ΑΕΙ των δύο χωρών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε επίσης για τις μεταρρυθμίσεις του ΥΠΑΙΘ στην προσχολική εκπαίδευση και δη την επέκταση της υποχρεωτικής φοίτησης από τα τέσσερα έτη, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και τις μεταρρυθμίσεις στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Δημοφιλή!!  Επέκταση του Επιδόματος Μητρότητας και σε Νέες Κατηγορίες Εργαζόμενων Μητέρων: Ξέχασαν πάλι τις αναπληρώτριες μητέρες

Η Υπουργός συναντήθηκε επίσης με την Αν. Υπουργό Εξωτερικών υπεύθυνη για θέματα Παιδείας Lee Satterfield στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η οποία εξέφρασε την ολόθερμη υποστήριξη της Κυβέρνησης Biden για το Πρόγραμμα Συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών ΑΕΙ (μάλιστα άλλαξε το πρόγραμμά της για να μπορέσει να παραστεί στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ελληνικό Υπ. Παιδείας με το Institute of International Education και 20 αμερικανικά ΑΕΙ για το Πρόγραμμα Συνεργασίας). Η Αν. ΥπΕξ επέδειξε ενδιαφέρον και για άλλα προγράμματα, όπως το θερινό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη κοριτσιών 15-17 ετών προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους στους τομείς STEM (Science, Technology, Engineering and Maths) “Tech Girls” και την ανταλλαγή μαθητών Future Leaders Exchange Program (FLEX).

Δημοφιλή!!  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ: Καύσωνας Μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Τέλος, η Υπουργός ξεναγήθηκε στο Αμερικανικό Μουσείο Μνήμης Ολοκαυτώματος από τον κ. Tad Stahnke, Διευθυντή του Μουσείου, αρμόδιο για τη Διεθνή Εκπαιδευτική Δραστηριότητα. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεργάζεται με το Μουσείο στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω