ΔΟΕ

ΔΟΕ: Η συνδικαλιστική δράση δεν επιτρέπεται να ποινικοποιείται. Να σταματήσουν άμεσα οι απειλές των Σ.Ε.Ε. κατά των Συλλόγων Εκπαιδευτικών που με τη δράση τους υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο!

Η συνδικαλιστική δράση δεν επιτρέπεται να ποινικοποιείται.

Να σταματήσουν άμεσα οι απειλές των Σ.Ε.Ε. κατά των Συλλόγων Εκπαιδευτικών που με τη δράση τους υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο!

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει τις πρακτικές εκφοβισμού και απειλών περί «…άσκησης κάθε νόμιμου δικαιώματός τους» που χρησιμοποιούν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κατά των μελών Δ.Σ. Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. προκειμένου να αναγκαστούν να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους με τις οποίες καυτηριάζουν πρακτικές και συμπεριφορές που εναντιώνονται στις αποφάσεις του Κλάδου.

https://e-wall.net/2022/04/02/15623/

Είναι σαφές ότι στη χρονική συγκυρία που ο αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοθετικό πλέγμα των ν.4692/20 και 4823/21 που επιχειρούν να επιβάλουν την «αξιολόγηση» της κατηγοριοποίησης και υποβάθμισης της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης κορυφώνεται, η επιλογή κάποιων, ελάχιστων, Σ.Ε.Ε. να αναλάβουν  ρόλο επιθεωρητή, χαρακτηρίζοντας ενιαία κείμενα-αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων ως «μη σύννομα» και «μη γενόμενα», υπερβαίνει τις αρμοδιότητές τους και επιχειρεί να ακυρώσει τις νόμιμα ειλημμένες αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων στο πλαίσιο της υλοποίησης των προφορικών οδηγιών του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ., κάτι που μόνο «σύννομο» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.   

 

Δεν είναι, όμως, αργά. Οι Σ.Ε.Ε. που επέλεξαν, υπακούοντας στις παράνομες προφορικές οδηγίες του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ., να τροποποιήσουν τα αρχικά τους σχόλια ανατροφοδότησης, έχουν τη δυνατότητα να αποσύρουν τις απειλές και να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς στον καθημερινό τους αγώνα υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών του δημόσιου σχολείου.

 

Αυτό τους καλεί να πράξουν και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ενωμένοι με τους υπόλοιπους Σ.Ε.Ε. του 6ου ΠΕΚΕΣ που επέλεξαν να παραμείνουν στο πλευρό των συναδέλφων και των εκπαιδευτικών μονάδων και αντιλαμβανόμενοι ότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητά τους  να αποφανθούν επί του σύννομου ή όχι του περιεχομένου των αναρτήσεων.

https://e-wall.net/2022/04/04/15660/

Καλούμε, επίσης τους συναδέλφους να μην τροποποιήσουν τις αναρτήσεις που έχουν κάνει, ακολουθώντας αταλάντευτα τα ενιαία κείμενα συλλογικής αντίστασης, επισημαίνοντας – για μια ακόμη φορά – ότι οι παρατηρήσεις των Σ.Ε.Ε. δεν έχουν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία καμία δεσμευτική ισχύ.

 

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει τους έξι Σ.Ε.Π.Ε. ( Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας  Πειραιά,  Α’ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», Κερατσινίου Περάματος «Ν. Πλουμπίδης, Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Αργοσαρωνικού, με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε, μέσα από τον αγώνα μας να επιτύχουμε την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει ο κλάδος.

Google Play Store badge EN.svg
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap